A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

У Першотравенську розпочинається процес формування Стратегії розвитку міста на період до 2030 року

Дата: 17.06.2021 17:19
Кількість переглядів: 1200

 Фото без опису  17 червня у виконкомі відбулось перше установче засідання робочої групи з формування Стратегії розвитку міста Першотравенська до 2030 року, яке провела голова робочої групи - очільниця Першотравенська Оксана Вінницька. Консультаційне супроводження розробки Стратегії здійснює консультант Східного Хабу з місцевого економічного розвитку Асоціації міст України Наталія Бойко.

    На початку засідання міський голова зазначила, що наразі місто переживає непрості часи, адже розпочався процес справедливої трансформації вугільних регіонів. Також, існує дуже складна проблема із водопостачанням Західного Донбасу. Тому дуже важливо, щоб Стратегія розвитку міста також була розроблена відповідно до умов трансформації та спрямована на вирішення нагальних питань, зокрема і водопостачання міста. Стратегія має  допомогти місту рухатися у вірному напрямку на шляху до сталого розвитку.    

     Наталія Бойко зазначила, що в теперішній час, Україна є невід’ємною частиною світового тренду декарбонізації та повної відмови від викопного палива. Досвід деяких європейських країн свідчить про доцільність та дієвість впровадження такої моделі розвитку, як «справедлива трансформація». Сутність такої моделі полягає у тому, щоб планувати розвиток громад та регіонів, на які вплине процес поступового зменшення та відмови від викопного палива, з урахуванням необхідності забезпечення інвестиційної привабливості таких територій, комфортного та безпечного середовища, проактивної державної політики у сфері зайнятості та соціальної справедливості. Світові тенденції щодо скорочення вугледобування вимагають комплексних та орієнтованих на людей які проживають на відповідних територіях програм щодо переорієнтації вугільних регіонів та суміжних підприємств на інші види економічної діяльності.

    Цього дня робочою групою було затверджено методику та дорожню карту стратегічного планування, а також  визначено формат Стратегії розвитку.

    Членами робочої групи зі стратегічного планування було обговорено основні дії, які необхідно здійснити в громаді в рамках трансформації, а саме: знайти нові точки економічного зростання, побудувати сприятливий інвестиційний клімат, ефективну систему підготовки/перепідготовки кадрів та стимулювання самозайнятості населення, у тому числі в сфері започаткування нових видів підприємницької діяльності, створити якісно нові сучасні та модернові простори для розвитку молоді, Центри креативної економки та молодіжного розвитку, цифровізувати управління та сервіси, впровадити новітні форми демократії та громадського залучення до процесів прийняття управлінських рішень.

    З метою розробки Стратегії трансформації Першотравенської міської територіальної громади на період до 2030 року здійснюється анкетування для опитування мешканців міста та представників бізнесу. Тож висловити своє бачення щодо напрямків розвитку Першотравенська можуть всі бажаючі. Для цього необхідно заповнити анкету на офіційному сайті Першотравенської міської ради за посиланням: https://pershrada.gov.ua/opituvannya-14-54-12-17-06-2021/

 

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь