A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Міська рада розглянула стан законності в місті та затвердила прогноз бюджету на три роки

Дата: 29.11.2021 14:37
Кількість переглядів: 959

Фото без опису26 листопада під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької в БКМ «Україна» відбулося друге засідання 8-ї сесії міської ради VІІІ скликання. У порядку денному депутати розглянули 16 нагальних питань.

На початку засідання заступник керівника Першотравенської окружної прокуратури Максим Бєлов поінформував про стан  законності на території міста за І півріччя 2021 року. Він зазначив, що за звітний період відділом поліції №3 Синельниківського РУП ГУНП в Дніпропетровської області обліковано 224 кримінальні правопорушення, що на 19,7% менше ніж за 6 місяців минулого року (279).

За ступенем тяжкості облікованих кримінальних правопорушень відбулося зменшення особливо тяжких злочинів з 14 до 4. Також відбулось зменшення кількості тяжких злочинів з 26 до 19.

Основну масу кримінальних правопорушень становлять злочини проти власності, питома вага яких 64,7%. У структурі злочинів проти власності основну масу становлять крадіжки - 52 злочини. Слід зазначити зменшення на 77,8 % кількості грабежів з 9 до 2. Однак, збільшилася кількість крадіжок - 52 (2020 рік - 45). Розбійні напади протягом 6 місяців 2021 року не реєструвались.

Щодо злочинів проти життя та здоров’я особи, протягом звітного періоду на території міста вчинено 1 умисне вбивство (6 місяців 2020 – 2).

Загалом кількість злочинів вчинених проти життя та здоров’я особи зменшилась з 21 до 17, що на 17% менше ніж за аналогічний період минулого року. Зменшилась кількість вчинених тяжких тілесних ушкоджень - 1, упродовж 6 місяців 2020 - 3.

Основну масу злочинів проти життя та здоров’я складають умисні легкі тілесні ушкодження. Переважна більшість таких злочинів вчиняється у процесі розпивання особами спиртних напоїв та під час сімейних сварок.

Злочини проти волі, честі та гідності особи, а також проти статевої свободи та статевої недоторканості особи не реєструвалися.

За І півріччя 2021 року збільшилася кількість злочинів проти безпеки виробництва - 2 злочини (за аналогічний період минулого року – 1). На тому ж рівні залишилась кількість вчинених хуліганств – 1.

Зменшилась кількість злочинів у сфері обігу наркотичних засобів - 8 злочинів, що на 71,4% менше ніж за 6 місяців 2020 року (28). Кількість зареєстрованих кримінальних проваджень за фактами незаконного виробництва, придбання, зберігання, перевезення чи збуту наркотичних засобів зменшилось на  66,7% з 5 до 1.

Окрім того, відбулося зменшення злочинів, вчинених неповнолітніми, з 3 до 1.

При вивченні загальної кримінологічної характеристики особи злочинця статистичні дані засвідчили, що злочини переважно вчиняються особами, які раніше вже вчиняли злочини, ніде не працюють та не навчаються.

Загалом упродовж 6 місяців 2021 року рівень розкриття злочинів становить 69,8%,  при середньообласному - 52%.

Затверджено низку міських програм та прогноз бюджету на 2022-2024 роки

Розглянувши Концепцію Державної цільової програми справедливої трансформації вугільних регіонів України на період до 2030 року, яка схвалена постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2021 № 1024, міська рада затвердила програму економічної диверсифікації Першотравенської міської територіальної громади в умовах справедливої трансформації на період до 2024 року. Метою програми є визначення базису для економічної диверсифікації та технологічних змін у громаді, а також ідентифікація напрямів, цілей і заходів для реалізації цих змін.

Крім того, було затверджено програму розвитку місцевого самоврядування в м. Першотравенську на 2022-2024 роки, міську цільову програму захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної безпеки міста Першотравенська на 2022-2026 роки, а також прогноз бюджету Першотравенської міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

Про виконання  фінансового плану Першотравенського МЖКП

Про виконання  фінансового плану, виробничої програми та фінансово-господарську діяльність Першотравенського МЖКП за 9 місяців 2021 року доповіла директорка підприємства Ірина Кривенко. Вона зазначила, що за звітний період Першотравенським МЖКП отримано доходів 76,9 млн грн, що складає 101% від плану. Видатки підприємства за основною діяльністю склали  84,5 млн грн, що менше на 2% від плану. Фінансовим   результатом діяльності підприємства за 9 місяців поточного року став збиток  у сумі 7,6 млн грн.

Зважаючи на постійне зростання цін на матеріали та енергоносії, які забезпечують виробничі процеси підприємства, виникає невідповідність діючих тарифів на комунальні послуги фактичним витратам. Зростання витрат підприємства призводить до зменшення фінансових ресурсів та погіршує фінансово-економічний стан підприємства. Неповна оплата споживачами комунальних послуг приводить до дефіциту грошових коштів.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь