A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Міська рада розглянула стан законності в місті та внесла зміни до бюджету

Дата: 04.02.2022 14:07
Кількість переглядів: 776

Фото без опису3 січня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулося засідання 10-ї сесії міської ради VІІІ скликання. Депутати розглянули 22 нагальні питання.

На початку засідання керівник Першотравенської окружної прокуратури Сергій  Волочій  поінформував про стан законності на території міста за 2021 рік. Він зазначив, що впродовж минулого року відділенням поліції № 3 Синельниківського РУП ГУНП в Дніпропетровській області обліковано 290 кримінальних порушень, що на 26,2 % менше ніж за аналогічний період минулого року - 366.

За ступенем тяжкості кримінальних правопорушень відбулося зменшення тяжких злочинів на 12,6% (з 98 до 87). Не зменшилась кількість особливо тяжких злочинів, вчинено протягом 2021 року - 10, за 2020 - 10 .

Основну масу кримінальних правопорушень становлять злочини проти власності, питома вага яких становить 79% (з 162 злочинів проти 231 за 12 місяців 2020 року). Так, спостерігається зменшення на 42,5%. У структурі злочинів проти власності основну масу становлять крадіжки - 122. Слід зазначити зменшення кількості крадіжок з 167 до 122 та зменшення кількості вчинених шахрайств з 41 до 27.

Одним з найбільш небезпечних для суспільства видів злочинів є злочини проти життя та здоров’я особи, такі як умисні вбивства, спричинення умисних тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі, що спричинили смерть потерпілого. Так, у 2021 році на території  м. Першотравенська вчинено 2 вбивства,  за 2020 рік - 3. Протягом 2021 року всі умисні вбивства розкриті.

Збільшилась кількість злочинів, вчинених проти життя та здоров’я особи, з 21 до 26. Також спостерігається збільшення кількості тяжких тілесних ушкоджень за 2021 рік - 6 злочинів, протягом 2020 року - 4.

Основну масу злочинів проти життя та здоров’я складають умисні легкі тілесні ушкодження. Переважна більшість таких злочинів вчиняється у процесі розпивання особами спиртних напоїв та під час сімейних сварок.

При цьому, впродовж 2021 року кримінальні провадження за злочини проти волі, честі та гідності особи, а також проти статевої свободи і статевої недоторканості особи не вчинялися.

Протягом 2021 року на 40% зменшилась кількість злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, з 7 до 5. 

Як позитивний момент слід зазначити той факт, що впродовж 2021 року до суду направлено лише 1 обвинувальний акт за обвинуваченням неповнолітнього у вчиненні кримінального правопорушення.

При вивченні загальної криміногенної характеристики особи злочинця статистичні дані засвідчили, що переважно злочини вчиняються особами, які раніше вже вчиняли злочини, ніде не працюють та не навчаються, схильні до зловживання спиртними напоями.

Загалом упродовж 12 місяців 2021 року рівень розкриття злочинів становить 73%, при середньообласному - 64,9%.

Також цього дня відповідно до постанов Першотравенської міської територіальної виборчої комісії від 05.01.2022 № 78 і № 79  було визнано повноваження депутата Першотравенської міської ради VIII скликання Трифонової Ольги Вікторівни.

Крім того, міська рада внесла зміни до бюджету Першотравенської міської територіальної громади на 2022 рік. Так, у загальній сумі передбачених бюджетних призначень затверджено видатки управлінню комунального господарства та майна виконавчого комітету міської ради - внески до статутного капіталу Першотравенського МЖКП в сумі 1,5 млн грн та комунальному підприємству «ТЕРРА-НОВА» в сумі 500 тис. грн. Крім того, затверджено надання бюджетних позичок Першотравенському міському житлово-комунальному підприємству в сумі 1 млн грн,   КП «ТЕРРА-НОВА» -  300 тис. грн.

Також було затверджено фінансовий план та виробничу програму Першотравенського МЖКП на 2022 рік. Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) на 2022 рік планується в розмірі 140,8 млн грн, у тому числі за напрямками: водопостачання - 26,2 млн грн; водовідведення - 13,6 млн грн; теплопостачання - 84,1 млн грн; вивезення побутових відходів - 6,2 млн грн; інші послуги - 2,3 млн грн; бюджетні кошти - 8,4 млн грн. Плановий фінансовий результат від операційної діяльності є збитковим та складає 9,5 млн грн.

Зважаючи на постійне зростання цін на матеріали та енергоносії, які забезпечують виробничі процеси підприємства, виникає невідповідність теперішніх тарифів на комунальні послуги фактичним витратам. Зростання витрат призводить до зменшення фінансових ресурсів та погіршує фінансово-економічний стан підприємства.

Відповідно до вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», міською радою було надано згоду департаменту капітального будівництва Дніпропетровської ОДА на проведення будівельних робіт у Першотравенській дитячо-юнацькій спортивній школі «Шахтар» та надано йому функції замовника на виконання проєктних робіт і реконструкції закладу.

Також міська рада погодила проєкт землеустрою щодо встановлення (зміни) меж м. Першотравенська, який виконало державне підприємство «Дніпровський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою». Відповідно до проєкту територія міста складатиме 416,2282 га. Однак, на цьому робота щодо встановлення меж міста не завершена. Необхідно погодити цей проєкт з суміжними громадами (Миколаївською сільською та Петропавлівською селищною радами), Дніпропетровською обласною радою для подальшого прийняття рішення про встановлення  меж міста Першотравенська Верховною Радою України за поданням Кабінету Міністрів України відповідно до чинного законодавства України.  

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь