A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

День Європи в Україні

Дата: 21.05.2022 04:30
Кількість переглядів: 911

Фото без описуВідзначення Дня Європи в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 року № 339 «Про день Європи», яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи.

Цьогоріч День Європи в Україні має особливе значення, адже українці боронять демократичні європейські цінності ціною власного життя, захищаючи не лише Україну від імперіалістичного загарбника, але і всю Європу. Український народ героїчно відстоює від рашистської навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи.

Сьогодні Європейський Союз стоїть пліч-о-пліч з Україною, надаючи всебічну підтримку Україні та українцям від військової до гуманітарної. Близько 5 млн тимчасово переміщених українців отримали прихисток від війни у країнах ЄС. В Україні діє безвізовий режим. Однак, з початком війни у 2022 році українці мають можливість вільно пересуватися у межах тимчасового гуманітарного захисту, що відкриває дозвіл на проживання, доступ до ринку праці та житла, медичну допомогу та доступ до освіти для дітей.

Євросоюз виділив 17 млрд євро для підтримки українських біженців,  підтримує економічну стабільність України та вже надіслав перший транш у розмірі 600 млн євро в межах макрофінансової допомоги. Також ЄС виділив Україні гуманітарну допомогу в розмірі 500 млн євро на забезпечення українців продуктами харчування, водою, медичними послугами, притулком та екстреною допомогою для доступу до необхідних товарів і послуг.

Вперше за свою історію Євросоюз виділив 2 млрд євро на закупівлю і постачання зброї для підтримки оборони країни, проти якої здійснюється напад.

ЄС солідарний з Україною та має стратегічні ідеї щодо прискорення процесу її післявоєнної відбудови. Трастовий фонд солідарності для збору коштів уже в дії.

Єврокомісією презентовано плани щодо реагування на усунення дефіциту фінансування України та довгострокової реконструкції. Євросоюз виділить Україні макрофінансову допомогу у розмірі до 9 млрд євро у 2022 році.

Україна непохитна в своєму виборі майбутнього - ми є частиною європейської родини та впевнено рухаємося до членства в ЄС. У 2021 році Україна підтримала 93,27% заяв Європейського Союзу щодо міжнародних подій та підходів до їх регулювання.

Майбутнє членство в ЄС – це прагнення, яке об'єднало всю Україну і має підтримку в усіх регіонах країни – 91% всіх громадян (абсолютний рекорд за всю історію України).

Україна інтенсифікувала рух до членства в ЄС, подавши 28 лютого 2022 року заявку на вступ. Ще до російського вторгнення 2022 року підтримка членства України в ЄС була високою в багатьох країнах ЄС. Наприклад, в Італії в 2020 році вона становила 61%. Україна вже здійснила низку структурних реформ для досягнення Копенгагенських критеріїв і продовжуватиме це робити. І лідери ЄС підтвердили приналежність України до європейської родини.

Економічно Україна вже глибоко інтегрована до ЄС. Виконавши 63% завдань за Угодою про асоціацію, Україна готова до інтеграції у внутрішній ринок ЄС. Більш ніж 40% загального обсягу міжнародної торгівлі України в 2021 році було пов’язано з ЄС.

Після перемоги наша країна відкриє величезні можливості для європейських компаній інвестувати у масштабне відновлення та реконструкцію країни. Більше того, Україна – це масштабний ринок споживачів. Наша країна також є чудовим місцем для бізнесу з ЄС, який постраждав від санкцій проти росії, що дозволяє їм перенести свої потужності та діяльність у демократичну та європейську Україну.

Маючи одну з найпотужніших армій на континенті, Україна може значно посилити безпеку та оборону ЄС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь