A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Взаємодія органів влади та суспільства у питаннях гуманітарної допомоги біженцям

Дата: 12.09.2022 15:47
Кількість переглядів: 769

Фото без описуЗ початком повномасштабного вторгнення росії в Україну перед владою міста Першотравенська постали нові виклики - загострилися існуючі проблеми та виникли нові. За цей час населення міста збільшилося на кілька тисяч. З 2014 року на території міста зареєстровано 6635 внутрішньо переміщених осіб, з них за період з 24.02.2022 - 3359 осіб, переважно з Донеччини і Луганщини. Це категорія людей, які зазнали величезних втрат і потребують самої пильної уваги держави та суспільства.

З перших днів війни біженців із зони бойових дій потрібно було терміново розселяти та надавати їм гуманітарну підтримку - одяг, постільну білизну, предмети гігієни, продукти харчування, побутову техніку тощо. Для вирішення цих завдань при виконавчому комітеті було створено штаб гуманітарної допомоги, пункт збору речей, відкрито збір коштів на потреби евакуйованих. Від імені міського голови було направлено численні звернення в державні установи, міжнародні фонди та організації, Товариство Червоного Хреста щодо допомоги людям, які знайшли прихисток у нашому шахтарському місті.

Почалася щільна співпраця міської влади з благодійними фондами, у тому числі й міжнародними, громадськими організаціями, парафією УГКЦ, іншими релігійними організаціями. На звернення міського голови Оксани Вінницької відгукнулися і фермери Петропавлівщини, які суттєво допомогли продуктами харчування.

Гуманітарна допомога надходить у місто у достатньо великих обсягах, але її замало, щоб негайно задовольнити запити всіх потребуючих. З травня від вимушених переселенців надійшло 18 звернень на Урядову «гарячу лінію» та 6 звернень на «гарячу лінію» голови ОДА з питань надання допомоги. Відповідними службами розглянуто всі звернення та прийнято рішення в залежності від ситуації, яка склалася у кожному конкретному випадку. Наразі взаємодія з вимушеними переселенцями організована так, що гуманітарна допомога в установленому порядку надається згідно зі списками офіційно зареєстрованих осіб, у порядку черги, враховуючи найбільш нагальні проблеми в сім’ях, що прибули.

 

Щоб допомогти особам, які були вимушені покинути рідні домівки,  виконується величезний обсяг роботи. Вкладені зусилля і результати цих зусиль заслуговують розуміння і поваги від людей, кому вони призначені. Війна, а з нею і втрати, прийшли до більшості українців. У цих умовах держава, місцева влада, благодійники і волонтери намагаються максимально допомагати найбільш вразливим категоріям біженців - сім’ям з дітьми, інвалідам тощо.

 

Прикро, але останнім часом на сміттєвих майданчиках міста почали з’являтись предмети з гуманітарної допомоги, призначеної для переселених осіб. Часто - це продукти харчування. Тому хочеться звернутися до людей, які оселилися у нашому затишному місті, з проханням не викидати отримані продукти харчування. Ті пакунки з мукою, які дехто так легко викидає на смітник, дуже потрібні багатодітним сім’ям, іншим людям, які зазнали втрат та перебувають у складних життєвих умовах. Шановні нові мешканці, ніхто вас не засудить, якщо у місці видачі «гуманітарки» ви розгорнете пакунок з гуманітарною допомогою і залишите продукти і речі, які вам не знадобляться.

Шануймося, підтримуємо і допомагаємо один одному!

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь