A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

На нараді обговорили питання про підготовку до опалювального періоду 2022-2023 років та про заходи щодо режиму жорсткої економії електроенергії в м. Першотравенську

Дата: 20.10.2022 15:25
Кількість переглядів: 510

Фото без опису19 жовтня відбулась загальноміська міська нарада за участю керівників підприємств, установ та організацій міста.

Очільниця міста Оксана Вінницька поінформувала присутніх про ситуацію в країні та, зокрема в нашому регіоні, яка склалася внаслідок ворожих обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури. Від терористичних ударів у країні вийшли з ладу понад 30% підприємств енергетики. В області були знеструмлені помпові  станції «Дніпроводоканалу», що призвело до перебоїв з водою. Наразі обставини, які склалися, вимагають заощадливого використання всіх енергоресурсів, дотримання суворого режиму жорсткої економії електроенергії. Слід зазначити, що зараз енергетики працюють у дуже непростих умовах – вони вимушені цілодобово підтримувати функціонування системи під час постійних ворожих атак на об’єкти цієї галузі.

Директорка Першотравенського міського житлово-комунального підприємства Ірина Кривенко поінформувала про стан підготовки до опалювального періоду 2022-2023 років. Вона відмітила, що підприємство повністю готове до початку опалювального сезону, проте вироблення теплової енергії забезпечується, у першу чергу, стабільним постачанням електрики та води. Опалювальний сезон складно розпочинати в таких нестабільних умовах -  перебої в електропостачанні можуть призвести до припинення роботи котелень.

Ірина Кривенко звернула увагу на те, що працівники комунальної сфери цілодобово реагують на будь-які аварійні ситуації. Зараз дуже важливо вчасно здійснювати розрахунки з постачальниками вугілля, електроенергії та води. Тому мешканці міста повинні своєчасно оплачувати комунальні послуги.

Головна комунальниця також акцентувала увагу на заходах щодо режиму жорсткої економії електроенергії в м. Першотравенську. Останнім часом мешканці міста стикнулись з аварійними відключеннями електроенергії. Зі слів І.Кривенко, вимкнення відбувається за технічними показниками внаслідок перенавантаження системи і керівництво міста на це ніяким чином вплинути не може. Важливо розуміти, що в нашій країні електропостачання населених пунктів залежить від роботи єдиної енергетичної системи, всі підприємства галузі пов’язані між собою. Наразі енергопідприємства країни працюють у критичному режимі та вимагають максимальної економії потужностей. Недотримання, зокрема і мешканцями нашого міста, режиму економії, перенавантаження мереж призводить до їх відключення у Першотравенську. Відключення енергопостачання призводить і до призупинення водопостачання на місто.

Міський голова Оксана Вінницька звернулася до керівників підприємств та установ міста з проханням провести роз’яснювальну роботу у своїх колективах щодо ситуації, яка склалася в енергетичній галузі країни. Вона наголосила, що від свідомого відношення кожного мешканця до економного споживання електроенергії залежить стан електропостачання для функціонування життєво важливих виробництв нашої держави в цілому.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь