A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

9 травня Україна відзначає День Європи

Дата: 09.05.2023 08:51
Кількість переглядів: 238

Фото без описуПрезидент Володимир Зеленський підписав Указ, згідно з яким відтепер щорічно 9 травня в Україні відзначатимуть День Європи.

"Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю: установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу" – йдеться в документі.

День Європи святкують в Україні, Європейському Союзі та деяких інших країнах на відзначення миру та єдності на європейському континенті.

Україна знаходиться в центрі Європи і є її невід’ємною частиною. Про це свідчить наші історія, культура, мистецтво, традиції та цінності.

Цьогорічний День Європи для українців має особливе значення. Адже Україна боронить від російських загарбників не лише за свою територіальну цілісність, а й мир в усій Європі, загальні демократичні цінності, своє європейське майбутнє.

Щодня українці доводять всьому світові, що ми частина європейської родини, де панує демократія, свобода та цінується людське життя.

Разом – переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь