A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Служба у справах дітей Першотравенської міської ради

Куди звертатися по допомогу у випадку проявів насильства?

Фото без опису

 

"Гаряча" лінія приймає дзвінки з питань порушення прав та інтересів дітей.

Режим роботи "гарячої" лінії:  з 9.00 до 17.00 у робочі дні.

 

- Першотравенське управління праці та соціального захисту населення.

Контактний номер телефону: 5-15-69

Адреса: вул. Кобзаря, буд. 15 а

- Відділення поліції № 3 Синельниківського РУП  ГУНП України в Дніпропетровській області.

Контактний номер телефону: 102

Адреса: вул. Ювілейна, буд. 33

- Першотравенський центр соціальних служб

Контактний номер телефону: 5-18-72

Адреса: вул. Кобзаря, буд. 15 а

Служба у справах дітей виконавчого комітету Першотравенської міської ради

Контактний номер телефону: 5-35-14

Адреса: вул. Кобзаря, буд. 15 а.

 

СІМЕЙНІ ФОРМИ ВИХОВАННЯ

Все найкраще, що є на Землі, починається з сім’ї. Без неї, як без природи, людство обійтися не може. На жаль, не всім даровано таке щастя. Відсутність батьківського тепла, маминої колискової на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – усе це є життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Позбавлення дитини сім’ї можна назвати не просто важким періодом в її житті, а долею, яка дає про себе знати вже з перших днів втрати родини. Життя дитини поза люблячим сімейним оточенням стає відразу важким. Починаючи з 2005 року в Україні розпочато реформування державної системи захисту прав дітей, основними напрямками якої є розвиток сімейних форм виховання дітей, що не мають батьківської опіки (зокрема національного усиновлення, створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу), реформування державної системи влаштування таких дітей, підтримка сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах, створення умов для реінтеграції дітей в сімейне оточення. Вказані сімейні форми є тимчасовою формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

10:18:00 22.03.2024

СКАЖИ НАРКОТИКАМ – НІ!

Наркоманія – це хвороба (залежність), що виникає внаслідок вживання наркотичних речовин та призводить до глибокого руйнування організму і навіть смерті.

16:19:08 18.03.2024

30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Торгівля людьми – це злочин, за який передбачена кримінальна відповідальність. Кожен, незалежно від віку, статі, матеріального чи соціального становища може постраждати від нього. З метою привернення уваги світової спільноти та підвищення рівня поінформованості населення у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 30 липня проголошено Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми.

15:45:57 28.07.2023

До дня захисту дітей організовано виставку малюнків

З нагоди Дня захисту дітей службою у справах дітей було організовано виставку малюнків дітей, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, у сім’ях опікунів, піклувальників, дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, на тему: «Яскраві фарби дитинства».

15:20:47 02.06.2023

Вчимося захищати себе від насильства!

Існує широко розповсюджений міф, що насильство в родинах майже завжди пов’язане з пияцтвом і бідністю. Однак, насильство властиве всім соціальним групам і не залежить від економічного становища родини загалом.

15:48:57 05.12.2022

До Дня захисту дітей

Відповідно до розпорядження міського голови Оксани ВІННИЦЬКОЇ «Про організацію та проведення в 2022 році заходів з нагоди Дня захисту дітей» в умовах воєнного стану, службою у справах дітей було організовано онлайн-виставку малюнків дітей, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, в сім’ях опікунів, піклувальників, дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, на тему: «Дитинство без війни». Дякуємо діткам, які взяли участь у виставці та надали свої малюнки. Хай всі ваші мрії здійсняться!

13:27:13 01.06.2022

З 25 листопада розпочинається міжнародна інформаційна кампанія “16 днів проти насильства” і триватиме до 10 грудня.

Ця кампанія направлена на боротьбу з насильством та закликає до глобальних дій, спрямованих на підвищення обізнаності, обговорення і розв’язання проблем насильства в усьому світі, а також закликає об’єднатися заради запобігання та ліквідації всіх форм насильства.

09:43:57 25.11.2021

Служба у справах дітей виконавчого комітету Першотравенської міської ради повідомляє

Служба у справах дітей виконавчого комітету Першотравенської міської ради дякує дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, і дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах, за участь у акції “16 днів проти насильства”.

09:40:58 25.11.2021

«Я маю право жити без насильства»

Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки. Подібні дії з боку насильника приводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки та діти.

09:37:40 25.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь