Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Міська рада підтримала звернення до керівництва держави та області щодо вирішення питання водопостачання регіону

Дата: 19.02.2021 21:44
Кількість переглядів: 1307

19 лютого під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулась чергова 3 сесія Першотравенської міської ради VIIІ скликання. На засіданні був присутній 21 депутат. У порядку денному розглянули 37 питань.

Цього дня міська рада підтримала звернення, ініційоване міським головою, до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, народного депутата України Романа Каптєлова щодо вирішення питання водопостачання Західного Донбасу.

Фото без опису

Міською радою було затверджено межі виборчих округів, закріплених за депутатами міської ради VIII скликання, а також визначено дні, години та місця проведення прийому виборців депутатами. З повним текстом цих рішень можна ознайомитися на офіційному сайті Першотравенської міської ради в рубриці «Депутати». Також було затверджено план роботи  Першотравенської міської ради та постійних комісій міської ради  на 2021 рік.

Крім того, міська рада затвердила програму здійснення депутатами Першотравенської міської ради повноважень, виконання передвиборних програм та доручень виборців на 2021-2025 роки, на виконання якої передбачено кошти міського бюджету в сумі 1 млн грн. За цією програмою надаватиметься матеріальна допомога громадянам на лікування у разі тривалої хвороби, смерті близьких родичів, стихійного лиха та інших особливих обставин; на дороговартісне довготривале лікування внаслідок тяжкого захворювання а також матеріальна допомога особам, які не зареєстровані в місті Першотравенську, але фактично мешкають в місті, внутрішньо переміщеним особам, зареєстрованим у місті Першотравенську, тощо.

Фото без опису

Цього дня було затверджено план заходів на 2021 рік міської Програми «Реформування і розвиток житлово-комунального господарства міста Першотравенська на 2020-2022 роки». У рамках програми цьогоріч заплановано виконання таких робіт: будівництво резервуара питної води на території "Майданчика № 10"; ремонт доріг; ремонт каналізаційних, водопровідних та теплових мереж; ремонт котелень; благоустрій та озеленення міської території; реконструкція системи зовнішнього освітлення; стерилізація, вакцинація та біркування безпритульних тварин тощо.

Директор Першотравенського МЖКП Ірина Кривенко поінформувала про виконання фінансового плану, виробничої програми та фінансово-господарську діяльність Першотравенського МЖКП за 9 місяців 2020 року. Вона зазначила, що за звітний період підприємство отримало доходів у сумі 55,4 млн грн, що складає 78% від плану. Крім того, підприємством отримано фінансову допомогу з міського бюджету у сумі 3 млн грн. Питому вагу в доходах складають: послуга теплопостачання - 52%; водопостачання - 18%; водовідведення - 9%; вивезення побутових відходів - 7%; кошти міського бюджету - 5%; амортизація - 3%; інші доходи - 3%; ритуальні послуги -1 %, орендна плата - 1%.

Фото без опису

Видатки підприємства за основною діяльністю склали  72,6 млн грн, що менше на 8% від плану. Питому вагу у витратній частині складають витрати на оплату праці - 32%; вугілля - 15%; воду - 13%; інші операційні витрати - 11%; електроенергію - 10%; амортизаційні відрахування - 5%; послуги та інші витрати - 4%; розміщення побутових відходів - 3%; податки та збори - 2%; матеріали - 2%; пально-мастильні матеріали - 2%.

Фінансовим   результатом діяльності підприємства за 9 місяців 2020 року став збиток  у сумі 17,2 млн грн. У зв’язку зі змінами в законодавстві та цінової політики постійно зростають такі статті витрат, як: оплата праці, вартість вугілля та інших матеріальних ресурсів. Зростання цін має постійний характер та не залежить від господарської діяльності підприємства. Відповідно зростають планові витрати підприємства на комунальні послуги, що призводить до зменшення фінансових ресурсів.

Також депутати затвердили фінансовий план та виробничу програму Першотравенського МЖКП на 2021 рік.

Цього дня було затверджено міську комплексну програму «Партнерство в ім’я розвитку» на період до 2023 року. Метою програми є організація практичної співпраці між громадськими організаціями міста, органами місцевого самоврядування і населенням заради організації громадянського суспільства, популяризації здорового способу життя, активізації громадської діяльності та ініціатив підлітків і молоді, залучення громадськості до вирішення питань соціально-економічного та культурного розвитку міста Першотравенська.

Також депутати затвердили низку питань земельного характеру.

Крім того, у міській раді було створено депутатські фракції: політичної партії «Блок Вілкула «Українська перспектива» у складі 9 депутатів (голова фракції - Олександр Перебийніс); «Опозиційна платформа» - За життя» - 6 депутатів (голова - Валентин Антіпов); «Слуга народу» - 4 депутати (голова - Олександр Разводов); «За майбутнє» - 2 депутати (голова - Сергій Разводов).

Також було створено депутатську групу «Рідне місто», до якої увійшли 13 депутатів від партій «Опозиційна платформа - За життя», «Слуга народу», «За майбутнє», «Пропозиція».

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь