A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Першотравенський ЦНАП буде обслуговувати громадян у комфортних умовах

Дата: 01.04.2021 08:34
Кількість переглядів: 1235

      Фото без опису30 березня відділ (центр) надання адміністративних послуг виконавчого комітету Першотравенської міської ради (далі – ЦНАП) розпочав робочий день за новою адресою – вул. Кобзаря, 15а. Ця служба залишила тісне приміщення у житловому будинку на вулиці Шахтарської Слави і розмістилась на першому поверсі будівлі управління праці та соціального захисту населення. Наприкінці 2019 року коштом міського бюджету це просторе приміщення капітально відремонтували та встановили тут сучасну систему кондиціювання. Дизайн-проєкт модернізації приміщення ЦНАПу був розроблений експертами міжнародної Програми «U-LEAD з Європою». За  кошти міжнародного гранту від Євросоюзу придбано сучасну комп’ютерну та оргтехніку, програмне забезпечення, меблі, спеціалізовану систему  керування чергою тощо.

     У приміщенні ЦНАПу, модернізованому за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», облаштовано 12 робочих місць, у тому числі три робочих місця для фахівців сервісного центру Пенсійного фонду України.

Для відвідувачів облаштовані просторі зони очікування та прийому, місце для користування вебпорталами електронних послуг. Всі точки доступу облаштовані з урахуванням потреб людей з інвалідністю: пандус, широкі двері для проїзду візків, спеціально устаткована туалетна кімната. Для відвідувачів з дітьми є дитячий куточок.

Міський голова Оксана Вінницька привітала спеціалістів ЦНАПу і сервісного центру Пенсійного фонду України з набуттям якісно нових можливостей доступу до державних сервісів та нового відліку роботи в офісі європейського рівня.

- У 2019 році нами було подано заявку на участь у 3-му раунді відбору учасників Фази впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення, яка реалізується і фінансується міжнародною Програмою «U-LEAD з Європою» за підтримки Європейського Союзу та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією. Першочерговим завданням цієї Програми було створення ЦНАП в ОТГ та в громадах, які перебувають у процесі об’єднання. Однак, Першотравенськ зміг зарекомендувати себе як гідного учасника проєкту і ввійшов у число громад, де  планувалось створити або модернізувати ЦНАПи. Хочеться підкреслити, що в 3-му раунді ми були єдиним містом серед ОТГ. 22 травня 2019 було підписано декларацію про наміри щодо модернізації ЦНАП у Першотравенську, відповідно до якої місто взяло на себе зобов’язання провести необхідні будівельно-ремонтні роботи у новому приміщенні за рахунок коштів міського бюджету. І ось - плани стали реальністю. Першотравенськ отримав сучасний ЦНАП, а містяни - комфортний офіс, де можна отримати  консультації, адміністративні послуги і документи дозвільного характеру. Я щиро вдячна представникам міжнародної Програми «U-LEAD з Європою» за співробітництво і грошовий грант та всім, хто допомагав реалізувати цей важливий проєкт у нашому місті. Новий ЦНАП сприятиме покращенню життя у громаді та створюватиме прозору, доступну і сервісно-орієнтовану комунікацію влади з мешканцями, - зазначила очільниця міста.

      Слід зазначити, що ЦНАП розташований у будівлі, де наразі працюють понад 10  міських соціальних служб та структурних підрозділів державних установ, що дуже зручно для містян. Починаючи з 2016 року, ця будівля оновлюється та стає більш комфортною для працівників і відвідувачів. Тут замінено 96 старих вікон на енергозберігаючі; відремонтовано напівзруйнований ганок та встановлено пандус; реконструйовано зовнішнє освітлення; встановлено нові лавочки тощо. Відтепер перший поверх будівлі модернізовано з максимальною користю для людей.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь