A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

На виконкомі обговорили роботу Першотравенського МЖКП та виконання програми захисту прав дітей

Дата: 01.04.2021 16:32
Кількість переглядів: 1291

Фото без опису31 березня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулось чергове засідання виконавчого комітету Першотравенської міської ради, на якому було розглянуто 17 нагальних питань.

    Директор Першотравенського МЖКП Ірина Кривенко доповіла про виконання фінансового плану та виробничої програми підприємства за 2020 рік. Вона зазначила, що за звітний період МЖКП отримано доходів у сумі 82,4 млн грн, що складає 84% від плану. Крім того, підприємством отримано фінансову допомогу з міського бюджету - 5,9 млн грн, яка була спрямована на погашення заборгованості за електроенергію - 700 тис. грн, на оплату за воду - 3,7 млн грн і за вугілля - 1,5 млн грн.

    Питому вагу в доходах складає: послуга теплопостачання - 56%; водопостачання - 17%; водовідведення - 8%; вивезення побутових відходів - 7%; кошти міського бюджету - 5%; амортизація - 3%; інші доходи - 3%; ритуальні послуги та орендна плата -1 %.

    Видатки підприємства за основною діяльністю склали  104,5 млн грн, що менше на 8% від плану. Питому вагу у витратній частині складають витрати на оплату праці - 31%; вугілля - 19%; воду - 12%; електроенергію - 11%; інші операційні витрати - 9%; амортизаційні відрахування - 5%; послуги та інші витрати - 4%; розміщення побутових відходів - 3%; податки та збори - 2%; матеріали - 2%; пально-мастильні матеріали - 2%.

   Фінансовим   результатом діяльності підприємства за 2020 рік став збиток у сумі 22  млн грн.

Про роботу зі стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги

  Члени виконкому заслухали інформацію про роботу Першотравенського МЖКП зі стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги з населення та суб´єктів господарювання за 2020 рік. За словами Ірини Кривенко, у минулому році відділом правового забезпечення МЖКП до міського суду подано 10 позовних  заяв  на суму 368 тис грн. Низька кількість поданих заяв повязана із браком коштів у підприємства.

   Протягом звітного періоду міським судом на користь МЖКП прийнято 9 рішень про стягнення заборгованості на суму 353 тис. грн. Документи подані до Першотравенського відділу Державної виконавчої служби для примусового виконання. На виконанні у відділі ДВС наразі перебуває 176 виконавчих документів щодо стягнення заборгованості на суму 2,8 млн грн. Протягом 2020 року було частково стягнуто заборгованість  з населення  в сумі 101 тис. грн.

   Відділом правового забезпечення МЖКП протягом звітного періоду проводилася   робота з досудового стягнення заборгованості. Вимоги пред’являються шляхом письмового повідомлення, яке  доставляється за місцем проживання боржників. Було пред’явлено вимог на загальну суму 19,6 млн грн до боржників, які мають заборгованість понад 3 місяці. В результаті такої роботи було відшкодовано 3,1 млн грн.

   За звітний період до суб'єктів підприємницької діяльності було пред'явлено 49 претензій  про невиконання умов договорів на суму 761 тис. грн,  відшкодовано 207 тис. грн. 

    В якості крайніх засобів боротьби з несумлінними платниками підприємство з додержанням процедури, передбаченої законодавством, обмежує або припиняє  надання послуг  водопостачання. Було припинено надання послуг водопостачання 13 споживачам. Після оплати  частини заборгованості та укладення договору реструктуризації надання послуг було відновлено 8 споживачам.

    У  2020 році укладено 249 договорів реструктуризації боргу на суму 2 млн грн. У рахунок погашення заборгованості за укладеними договорами надійшло 747 тис. грн, у тому числі 70,2 тис. грн від боржників, яким була обмежена послуга централізованого водопостачання.

   За результатами претензійно-позовної роботи у 2020 році на рахунок підприємства надійшли кошти в сумі 4,1 млн грн.

   Виконкомом було прийнято рішення зобов’язати Першотравенське МЖКП  активізувати  позовну роботу зі стягнення заборгованості за спожиті комунальні послуги з метою зменшення дебіторської заборгованості.

Про виконання програми захисту прав дітей

     Про виконання в 2020 році програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у м. Першотравенську на 2016-2020 роки доповіла начальник служби у справах дітей Наталя Каніболоцька. Вона зазначила, що на первинному обліку перебуває 79 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 58 дітей - під опікою та піклуванням; 6 - у прийомних сім’ях; 13 дітей - у дитячих будинках сімейного типу.

   На обліку дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, перебуває 15 дітей, які проживають у 10 сім’ях.

    На території міста функціонує 3 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 23 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, і 4 прийомні сім’ї,  в яких виховується 9 дітей вищевказаної категорії.      

   У місті проживають 28 усиновлених дітей, за якими здійснюється контроль згідно з чинним законодавством. На обліку з усиновлення у службі перебуває 15 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У 2020 році дві дитини було усиновлено при внутрісімейному усиновленні.       

       З метою обстеження умов проживання та виявлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, обстежено 205 сімей щодо неналежного виконання батьками своїх обов’язків. У 2020 році проведено 17 рейдів «Діти вулиці». Під час рейдів дітей, які не навчалися не виявлено. При виконавчому комітеті міської ради діє комісія з питань захисту прав дитини. Протягом  2020 року проведено 13 засідань  комісії, на яких розглянуто 85 питань.

З метою підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, було проведено міську акцію до Дня захисту дітей з врученням подарунків (постільна білизна) 77 дітям на суму 18,9 тис. грн. До Дня знань вручено подарунки (канцелярські набори) 53 дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах, на суму 16 тис. грн. До Дня святого Миколая  вручено подарунки (ковдри) 101 дитині зазначених вище категорій на суму 25 тис. грн і до Новорічних та Різдвяних свят 101 дитині вручено новорічні подарунки на суму 10 тис. грн. Всього заходами Програми  охоплено 332 дитини вищевказаних категорій та спрямовано  з міського бюджету 70 тис. грн.

     Окрім цього, виконавчим комітетом визначено дату початку приймання заяв про зарахування учнів до 1-го класу закладів загальної середньої освіти міста - 1 квітня 2021 року та затверджено порядок про конкурс на посади керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти, а також порядок проведення конкурсного відбору на посаду директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь