Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Громадська рада обговорила встановлення пам’ятного знаку загиблим захисникам України та реформування міської лікарні

Дата: 01.04.2021 20:50
Кількість переглядів: 658

Фото без опису12 січня у виконкомі відбулось засідання громадської ради при виконавчому комітеті Першотравенської міської ради.

На початку засідання члени громадської ради обговорили встановлення пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО (ООС). Головний архітектор міста Тетяна Дупленко представила на розгляд присутніх декілька макетів стели. Шляхом голосування було визначено зовнішній вигляд та місце розташування пам’ятного знаку. Тож невдовзі в Першотравенську на меморіалі Слави буде встановлено пам’ятний знак загиблим героям – нашим землякам, які ціною власного життя захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Опалювальний період проходить стабільно, але комунальне підприємство - у скрутному становищі

Директорка міського житлово-комунального підприємства Ірина Кривенко поінформувала про хід опалювального періоду 2019-2020 років. Вона зазначила, що опалювальний сезон у місті проходить стабільно. Переважна більшість звернень, які надходять від мешканців міста, стосуються високої температури у квартирах. Спеціалісти виходять, перевіряють та регулюють рівень подачі тепла. Також мали місце аварійні ситуації на теплових мережах, які усувалися протягом доби. Але не дивлячись на значні капіталовкладення з міського бюджету та підприємства, мережі міста потребують заміни, адже вони мають дуже велику зношеність.

Також Ірина Леонідівна зазначила, що наразі підприємство знаходиться у дуже скрутному становищі через невідповідність діючих тарифів на комунальні послуги. Адже вартість всіх складових тарифів (вугілля, електроенергія, заробітна плата, вода, транспортні видатки тощо) значно зросла. Так, збитки підприємства за послугою теплопостачання у зв’язку з невідповідністю тарифу складають 5,8 млн грн за рік. Аби надання послуги не було збитковим, тариф необхідно збільшити на 17%. Збитки за послугою збирання та вивезення твердих побутових відходів складають 3,3 млн грн, цей тариф необхідно збільшити у 2,7 раза.

Вживаються всі можливі заходи для недопущення закриття відділень міської лікарні

Директорка КНП «Першотравенська міська лікарня» Першотравенської міської ради» Тамара Турчак поінформувала про роботу закладу в умовах впровадження медичної реформи. Вона зазначила, що наразі проходить другий етап реформи, який стосується вторинної ланки медицини. Відтепер заклад фінансуватиметься з 3-х джерел: Національна служба здоров’я (НЗС), платні послуги та дотація з міського бюджету.

На І квартал поточного року держава профінансувала заклад на 5,5 млн грн (у минулому році - 8 млн грн) на виплату заробітної плати, але цього недостатньо. З міського бюджету було дофінансовано кошти на оплату електроенергії, придбання медикаментів та продуктів харчування тощо. Закладу виділяється лише 60% необхідних на утримання коштів, 40% - потрібно заробити самим (операції, обстеження, аналізи тощо). З 1 квітня лікарі також будуть отримувати кошти відповідно до кількості наданих послуг.

У рамках проведення медичної реформи стоматологію лікарні вже переведено на платні послуги, оплата тут здійснюється через касу. Наразі ведеться робота над тим, щоб з 1 квітня стоматологічна допомога дітям, а також невідкладна стоматологічна допомога була безкоштовною. За дорученням міського голови спільно із соціальними службами міста буде визначено перелік пільгових категорій громадян, лікування яких компенсуватиметься з міського бюджету.

Також Тамара Вікторівна прокоментувала чутки стосовно закриття відділень у міській лікарні. Вона зазначила, що міською владою поставлена задача зберегти всі відділення. Можливо, буде здійснено перепрофілювання чи об’єднання деяких служб. Але адміністрацією лікарні та міською владою буде зроблено все можливе, аби всі наявні відділення працювали.

Планується відкриття хоспісного відділення, адже велика кількість тяжкохворих тривалий час перебувають у відділеннях стаціонару, так як потребують постійного догляду та медичної допомоги. Крім того, у лікарню залучаються молоді спеціалісти. Керівництво лікарні і надалі планує надавати цілодобову медичну допомогу.

У 2020 році продовжиться робота щодо стерилізації безпритульних тварин

Начальник управління комунального господарства та майна Сергій Сорокопудов поінформував щодо роботи у напрямку вирішення проблеми безпритульних тварин. Він зазначив, що у 2019 році з міського бюджету було виділено кошти у сумі 50 тис. грн на стерилізацію. Спеціалістами організації «Ветеринари без кордонів» було здійснено відлов, стерилізацію, обробку від паразитів, вакцинацію та кліпсування 50 безпритульних собак.

Цьогоріч на ці цілі, за його словами, з бюджету міста виділено 120 тис. грн. Враховуючи позитивний досвід роботи з вищезазначеною організацією, планується знову укласти з нею договір. Але ціна буде дещо вищою, так як тепер організація здійснює електронне чіпування тварин.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь