A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Керівник новоствореної Першотравенської окружної прокуратури поінформував міську раду про стан законності на території міста

Дата: 05.04.2021 16:35
Кількість переглядів: 2175

    Фото без опису02 квітня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулась 4 сесія Першотравенської міської ради VIII скликання. На засіданні були присутні 22 депутати. В порядку денному розглянуто 15 питань.

   На початку засідання в.о. керівника Першотравенської окружної прокуратури Сергій Волочій поінформував щодо стану законності на території міста Першотравенська за 2020 рік. Слід зазначити, що у березні поточного року в місті розпочала роботу Першотравенська окружна прокуратура, яка охоплює Першотравенськ та сусідні громади. Окружна прокуратура розташована за адресою: вул. Шахтарської Слави, 16.

   Сергій Олександрович зазначив, що впродовж 2020 року Першотравенським відділом поліції Павлоградського ВП обліковано 248 кримінальних правопорушень, що на 25,5% менше ніж за 2019 рік (333). За ступенем тяжкості відбулося збільшення особливо тяжких злочинів з 6 до 9. Натомість, на 30% зменшилась кількість тяжких злочинів з 64 до 45.

   Аналіз структури злочинності за минулий рік свідчить, що основну масу кримінальних правопорушень становлять злочини проти власності - 62,1%. Їх загальна кількість зменшилась на 32% та становить 154 злочини проти 227 за 2019 рік.  У структурі злочинів проти власності основну масу становлять крадіжки – 94, які зменшилися на 48,7 % у порівнянні з минулим роком (2019 рік - 167). Однак, збільшилася кількість грабежів - 16 (2019 - 13). Розбійні напади у 2020 році не реєструвалося (2019 - 1).

    Щодо злочинів проти життя та здоров’я особи, то за 2020 рік на території міста вчинено 6 умисних вбивств (2019 - 0), зареєстровано 3 тяжких тілесних ушкодження (2019 - 3), з них 1, що спричинило смерть потерпілого (2019 - 1). Загалом кількість злочинів, вчинених проти життя та здоров’я особи, зменшилась з 28 до 21, що на 25% менше ніж за 2019 рік. На тому ж рівні залишилась кількість вчинених тяжких тілесних ушкоджень - 3 та тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого - 1.

    Основну масу злочинів проти життя та здоров’я складають умисні легкі тілесні ушкодження. Вивченням кримінальних проваджень цієї категорії встановлено, що переважна більшість таких злочинів вчиняється у процесі розпивання особами спиртних напоїв та під час сімейних сварок.

   Упродовж 2019-2020 року злочини проти волі, честі та гідності особи, а також проти статевої свободи і статевої недоторканості особи не реєструвалися.          

    За 2020 рік обліковано 5 злочинів проти безпеки виробництва, що на 55% менше ніж за аналогічний період 2019 року (11). Всі кримінальні правопорушення пов’язані з порушенням правил охорони праці на шахтах ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля».

   На тому ж рівні залишилась кількості вчинених хуліганств - 3 злочини.

    За 2020 рік збільшилася кількість злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Зареєстровано 37 злочинів у вказаній сфері, що на 9% більше ніж за 2019  (31). Кількість зареєстрованих кримінальних проваджень за фактами незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин збільшилась у 3 рази (3 - 2019 рік та 8 - 2020).

     Відбулося зменшення злочинів, вчинених неповнолітніми, (2020 рік - 3, 2019 – 5).

     При вивченні загальної кримінологічної характеристики особи злочинця статистичні дані засвідчили, що злочини переважно вчиняються особами, які раніше вже вчиняли злочини, ніде не працюють та не навчаються. Загалом упродовж 2020 року рівень розкриття злочинів становить 58,5%  при середньообласному – 52%.

    Цього дня міською радою були внесені зміни до програми здійснення депутатами Першотравенської міської ради повноважень, виконання передвиборних програм та доручень виборців на 2021-2025 роки в частині надання матеріальної допомоги на лікування. Було встановлено, що у разі перебування людини у відділенні  реанімації, проведення лікувально-діагностичних заходів відповідно до стану здоров’я пацієнта  та відсутності можливості особисто звернутися до комісії з питань  охорони здоров'я, соціальної політики, екології та охорони навколишнього середовища із заявою і необхідними документами про надання матеріальної допомоги на дороговартісне лікування звертається представник особи, яка потребує лікування.

    Також було затверджено низку розпоряджень міського голови, прийнятих у міжсесійний період у бюджетній сфері.

    Крім того, депутати внесли зміни до бюджету Першотравенської міської територіальної громади на 2021 рік. Як зазначила заступник міського голови, начальник міського фінансового управління Тетяна Макаренкова, станом на 01.01.2021 року сформований залишок бюджетних коштів в обсязі 18,9 млн грн, у тому числі: власні кошти міського бюджету - 13,7 млн грн; освітня субвенція (кошти державного бюджету) - 4,2 млн грн;  субвенція на утримання інклюзивно-ресурсного центру (кошти обласного бюджету) - 372,4 тис. грн;  субвенція на надання державної підтримки особам з особливими потребами (кошти державного бюджету) - 597,7 тис. грн.

    Розглянувши пропозиції головних розпорядників коштів міського бюджету на засіданні постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та інвестицій, міська рада спрямувала фінансовий ресурс за такими напрямками: міському відділу освіти спрямовано додатково 5,2 млн грн (оснащення інклюзивно-ресурсного центру учнівськими меблями та комп’ютерним, дидактичним та реабілітаційно-спортивним обладнанням; проведення протипожежних заходів у закладах загальної середньої освіти міста, придбання обладнання та проведення ремонтних робіт; закупівля спеціальних засобів корекції для учнів з особливими освітніми потребами тощо); міському відділу культури - 504,8 тис. грн (проведення реконструкції приміщень БКМ «Україна» шляхом влаштування системи пожежної сигналізації, системи оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей); управлінню комунального господарства та майна - 791,7 тис. грн (придбання багаторічних зелених насаджень; виготовлення проєктів на капітальний ремонт дорожнього покриття вулиць Шахтарської Слави, Чайковського, Ювілейна,  Високовольтна; виготовлення проєкту на капітальний ремонт тротуару на вул. Шкільній; виготовлення проєкту на капітальний ремонт водопроводу на вулицях Шахтарської Слави та Високовольтній) тощо.

    Наприкінці засідання було оголошено про створення у міській раді депутатської фракції політичної партії «Європейська солідарність», до якої увійшли 3 депутати. Голова фракції - Сергій Вигонський.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь