A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

26 квітня – День Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 09:42
Кількість переглядів: 902

Фото без описуШановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

    35 років тому, 26 квітня 1986 року, вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на ЧАЕС увійшла в історію як найбільша техногенна катастрофа, що призвела до негативних екологічних, медичних, соціально-економічних наслідків.          

     Першими в боротьбу з невидимим ворогом вступили рятувальники, які, свідомо жертвуючи собою, запобігли поширенню радіації по всьому світу.

    Ціна Чорнобильської катастрофи - сотні квадратних кілометрів назавжди заражених земель, тисячі людей, в одну мить позбавлених даху над головою, а в результаті опромінення - і здоров'я. Світ повинен зробити висновки з Чорнобильської трагедії, щоб подібне ніколи не повторилося в майбутньому. Це потрібно зробити в ім'я живих і в пам'ять про померлих від радіації. Серед тих, хто став на боротьбу з атомною загрозою, були і наші земляки. Завдання держави та міської влади – забезпечити їм гідні умови життя та соціальний захист.

    У цей день щиросердечно дякую чорнобильцям за їхній подвиг. Шановні першотравенці, ті, чию долю змінила страшна аварія, щиро бажаю вам міцного здоров'я, бадьорості духу, родинного щастя, миру і благополуччя!

Оксана Вінницька, міський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь