Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

У Першотравенську вшанували постраждалих та ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 26.04.2021 15:48
Кількість переглядів: 914

Фото без опису  До 35-х роковин Чорнобильської катастрофи до пам’ятного знаку на меморіалі Слави  поклали квіти міський голова Оксана Вінницька, ліквідатори та постраждалі від наслідків аварії.

  - Трагедія на ЧАЕС - найбільша техногенна катастрофа в історії  ядерної енергетики XX століття. Вона забрала тисячі життів й, водночас, показала неймовірну мужність, самопожертву й відданість людей. Внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції постраждало близько 5 млн осіб. З них понад 2,6 млн - українці, у тому числі більше 600 тис. - діти. Наразі у Першотравенську проживають 7 ліквідаторів-чорнобильців першої категорії, 50 - другої, 26 - третьої категорії, 10 дітей та 6 вдів. В рамках міської соціальної програми «Турбота» 63 чорнобильцям першої, другої категорій та вдовам з міського бюджету спрямована матеріальна допомога у розмірі 1000 грн.

  Висловлюю вдячність ліквідаторам, які, не шкодуючи себе, врятували країну й світ від жахливих наслідків вибуху на Чорнобильській АЕС. Вічна шана героям! Вічна пам’ять загиблим», - зазначила очільниця міста.

  Голова Першотравенської міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Тетяна Бондаренко подякувала міській владі за постійну підтримку та допомогу у вирішенні нагальних питань чорнобильців.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь