Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

На виконкомі підвели підсумки опалювального періоду 2020-2021 років та спланували роботу з підготовки до наступного

Дата: 30.04.2021 16:08
Кількість переглядів: 885

  Фото без опису30 квітня відбулось засідання виконавчого комітету Першотравенської міської ради. Цього дня члени виконкому розглянули 11  питань.

  На початку засідання міський голова Оксана Вінницька привітала вчителя української мови та літератури Першотравенської школи № 4 Ліну Щербину з перемогою у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу "Вчитель року - 2021". Вона подякувала переможниці за плідну роботу у напрямку розвитку галузі освіти міста, побажала подальших успіхів на освітянській ниві та нових досягнень.

  Про виконання міського бюджету за  І квартал 2021 року

  Про підсумки виконання міського бюджету за  І квартал 2021 року поінформувала заступник міського голови - начальник міського фінансового управління Тетяна Макаренкова. Вона зазначила, що затверджений обсяг зведеного бюджету за доходами на січень-березень року становить 56,2 млн грн, уточнений - 56,3 млн грн. Фактичні надходження склали 53 млн грн, або 94,4 % до затверджених показників, 94,1 % - до уточнених показників. До загального фонду надійшло 52,2 млн грн, до спеціального - 771 тис. грн.

  Власні доходи міського бюджету склали 72,4 %, або 38,4 млн грн; трансферти з бюджетів інших рівнів - 27,6 %, або 14,6 млн грн.

  Дохідна частина міського бюджету за власними доходами виконана на 92,45%, фактично надійшло 37,6 млн грн; за спеціальним фондом - 78,3 %, фактично надійшло 771,4 тис. грн.  Обсяг недовиконання показників загального фонду становить 3 млн грн.

  Власну дохідну частину міського бюджету формують такі податки та збори: податок на доходи фізичних осіб - 31,9 млн грн, або 84,9%; акцизний податок - 960 тис. грн, або 2,6 %; місцеві податки (єдиний податок,  плата за землю, податок на нерухоме  майно, туристичний збір, сплачений юридичними особами) - 4,3 млн грн, або 11,6 % тощо.

  Трансфертну частину міського бюджету формують надходження з державного бюджету, серед них: освітня субвенція - 13,7 млн грн;  інші субвенції - 831,6  тис. грн.

  Видатки міського бюджету за січень-березень 2021 року при планових призначеннях в сумі 61,7 млн грн виконано в обсязі 47,6 млн грн, або на 77 %.

  У структурі видатків міського бюджету пріоритетне направлення займали галузі бюджетної сфери, на які було спрямовано 36,8 млн грн, або 79 %, а саме на такі галузі: освіта -  29,3 млн грн;  охорона здоров’я - 1,7 млн грн; соціальний захист та соціальне забезпечення населення  -  1,6 млн грн; культура і мистецтво - 2,1 млн грн;  фізична культура і спорт - 919 тис. грн;   житлово-комунальне господарство -  1 млн грн.

  Незважаючи на певні складнощі, які виникли внаслідок уведення загальнодержавного карантину, забезпечена змога установам та підприємствам бюджетної сфери працювати безперебійно, не допускаючи затримок у перерахуванні коштів на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери і оплату інших першочергових видатків. Не допущено фактів звільнення працівників, збережено мережу бюджетних установ, забезпечено надання всіх можливих видів соціально-культурних послуг у карантинних умовах.

  На підготовку закладів освіти до нового навчального року направлено близько мільйона гривень 

  Начальник міського відділу освіти Світлана Сучкова доповіла, що на утримання закладів освіти міста в 2021 році з міського бюджету виділено кошти в сумі 147,7 млн грн, у тому числі кошти загального фонду - 140,8 млн грн, спеціального - 6,8 млн грн (міський бюджет - 80,4 млн грн, державний - 65,8 млн грн, обласний - 1,7 млн грн).

  Залишок освітньої субвенції 2019-2020 років у сумі 4,5 млн грн направлено на встановлення пожежної сигналізації та системи оповіщення про пожежу в будівлях шкіл № 2, 3, 4 (2,6 млн грн); проведення поточного ремонту туалетних приміщень у ЗШ № 3 та ЗШ № 5 (600 тис. грн); на придбання обладнання та засобів навчання для початкової школи в сумі 505,6 тис. грн, комп’ютерної техніки для комп’ютерних класів закладів загальної середньої освіти в сумі 500 тис. грн, спеціальних засобів корекції для ІРЦ - 372,3 тис. грн. Планується придбання обладнання і предметів довгострокового користування,   меблів, матеріалів тощо. Придбане обладнання буде застосовуватися для проведення корекційно-розвиткових занять у кабінеті ЛФК, сенсорній кімнаті, кабінетах практичного психолога, дефектолога, логопеда. 

  У 2021 році кошти в сумі 160 тис. грн будуть направлені на проведення поточних ремонтів огорожі КДНЗ «Попелюшка» та цоколю КДНЗ «Казка».

  Для оздоровлення та відпочинку 50 дітей пільгових категорій виділено 512,5 тис. грн, для забезпечення 80 дітей пільгових категорій шкільною та спортивною формою - 120 тис. грн.

   Всього на підготовку закладів освіти міста до осінньо-зимового періоду 2021-2022 навчального року заплановано витратити 853,2 тис. грн.

  Опалювальний період в Першотравенську пройшов якісно та безперебійно

 Директорка міського житлово-комунального підприємства Ірина Кривенко зазначила, що опалювальний період у Першотравенську тривав з 21.10.2020 по 14.04.2021 року (176 діб). Тепло населенню міста (об’єктам соціальної сфери та житловим будинкам) надавалось у повному обсязі, згідно із затвердженим температурним графіком відповідно до температури зовнішнього повітря. Протягом опалювального періоду котельні працювали в сталому режимі, без аварійних ситуацій. На відміну від попереднього опалювального періоду, під час якого зима була досить теплою, нинішній сезон потребував від котелень більшого виробництва теплової енергії. За період з 21.10.2020 по 14.04.2021 споживачам міста відпущено 75214 Гкал, витрачено 21815 т вугілля.

  З 214 багатоквартирних житлових будинків комерційними засобами обліку теплової енергії обладнані 175 житлових будинків, що складає 82% від загальної кількості. З них повністю обладнані лічильниками 132 багатоквартирних будинки, які опалюються від котельні «Південна», та 43 житлових будинки, які опалюються від котельні «Центральна». Потребують оснащення вузлами обліку теплової енергії  39 багатоквартирних будинків.

  Перед початком опалювального періоду підприємством було проведено обслуговування (повірку) 55 теплолічильників, що підлягали періодичній повірці. Вартість послуг з повірки за договором з ТОВ "Надія Строй" склала 147,7 тис. грн.

  У ході підготовки до опалювального періоду 2020-2021 років з міського матеріального резерву було видано 50 м труби для заміни живильної лінії на котельні «Південна». Крім того, для попередження виникнення надзвичайних ситуацій під час опалювального періоду з міського бюджету було виділено 99,6 тис. грн на придбання труб та запірної арматури для поповнення матеріального резерву. За  рахунок  власних  коштів  на  котельнях  «Південна»  і  «Центральна» були виконані поточні ремонти на загальну суму 520,3 тис. грн.

  Для безпеки дорожнього руху в зимовий період на дорогах центральних вулиць міста виконувались роботи з розчищення від снігу та посипання доріг. На посипання доріг витрачено 279,8 т піщано-сольової суміші та 3,7 т протиожеледного реагенту, на що з міського бюджету спрямовано 39,6 тис. грн.

 Також, цього дня були затверджені заходи з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери м. Першотравенська  до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років. У рамках затверджених заходів планується здійснити поточні ремонти мереж тепло-, водопостачання, водовідведення та міських котелень, а також ремонти та  заходи з підвищення енергоефективності у школах, дитячих садках, закладах культури, охорони здоровя і соціального захисту населення. Приватними підприємствами «Комунальщик – 1, 2, 3, 4» будуть виконані поточні ремонти житлового фонду.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь