A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Міський голова Оксана Вінницька підписала Меморандум про міжнародну співпрацю з Нідерландами

Дата: 14.03.2017 15:31
Кількість переглядів: 538

14 березня в місті Слов’янськ відбулось урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Першотравенською міською радою та організацією з Нідерландів VNG International. Цим Меморандумом сторони заявляють про спільну роботу над проектом «Державне будівництво та підзвітність у Східній Україні».

Зустріч відбулась за участю директора міжнародного агентства «Асоціація муніципалітетів Нідерландів» Пітера Кніпа, керівників регіональних відділень асоціації міст України та керівників міст-переможців, що будуть брати участь у проекті.

Цього дня Меморандум підписали шість українських міст, які були обрані для участі у проекті організацією VNG International. Серед них: Першотравенськ, Павлоград, Слов’янськ, Святогірськ, Покровськ та Ізюм. В рамках проекту міста-переможці отримають від міжнародної організації гранти по 25 тисяч євро на реалізацію своїх проектів, направлених на сприяння участі громадян у місцевому самоврядуванні, зміцненню довіри і стабільних правових відносин між громадянами та органами місцевого самоврядування. При цьому сторони також сприятимуть зміцненню зв’язків між Україною та Нідерландами.

Першотравенський проект спрямований перш за все на участь у життєдіяльності міста та розвиток міської молоді. Проект стане основою для розробки та прийняття міської довгострокової програми «Партнерство в ім’я розвитку». Метою проекту є організація практичного співробітництва між громадськими організаціями міста та органами місцевого самоврядування – міською владою. Популяризація здорового способу життя, організація громадянського суспільства, активізація громадської діяльності та ініціатив підлітків та молоді міста, а також розробка і реалізація довгострокової міської програми, яка буде сприяти залученню громадськості до вирішення питань соціально-економічного та культурного розвитку міста.

Основні заходи проекту будуть спрямовані на стимулювання діяльності громадських організацій, інформаційну роботу з молоддю, пропаганду соціальної активності та здорового способу життя шляхом створення сучасних, сприятливих умов для проведення естафет, турнірів, футбольних, волейбольних матчів, змагань та інших культурно-масових заходів.

Тож невдовзі в рамках проекту в місті буде організовано міський конкурс «Таланти Першотравенська» з визначенням переможців у різних номінаціях та проведенням фінального Гала-концерту.

Окрім того, відбудуться спортивно-туристичні змагання «Юний прикордонник», під час яких буде проведено: великі перегони, конкурс «Робін Гуд», армреслінг, перетягування канату, конкурси «Іскра», «Вправний кухар» та «Капітан». Після проведення змагань також будуть визначені переможці, які отримають нагороди.

З метою створення умов для розвитку спорту та ведення здорового способу життя буде організовано міську спартакіаду «Спортивний Першотравенськ», в рамках якої відбудуться змагання з баскетболу, волейболу та футболу.

Зустріч-пікнік «Помогай-ка» буде проведена з метою адаптації дітей з особливими потребами до сучасного суспільства. На зустріч будуть залучені професійний психолог та артисти. Будуть організовані інтерактивні вуличні ігри, майстер-класи тощо.

Після проведення основних заходів проекту та на основі соціологічного дослідження розроблятиметься та буде затверджена довгострокова програма «Партнерство в ім’я розвитку».

В рамках реалізації проекту планується провести поточний ремонт гримерних кімнат та туалету в БК «Шахтар», а також упорядкувати спортивний майданчик «Лотос» біля ЗШ №5 (заміна огорожі, облаштування освітлення та місць для вболівальників).

Тож завдяки зусиллям міської влади першотравенська молодь не залишиться поза увагою. Молоді люди матимуть можливість брати участь в громадському, культурному та спортивному житті міста, активно проводити дозвілля, а також реалізувати свої таланти.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь