A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Спортивно-туристичні змагання стануть традиційними

Дата: 28.05.2017 15:39
Кількість переглядів: 508

Фото без описуВ День міста, 28 травня, який співпав з 99-ю річницею заснування прикордонних військ, у місті вперше відбулися спортивно-туристичні змагання «Юний прикордонник». Зранку учасники заходу зібрались біля меморіалу Слави, де пройшов урочистий мітинг, присвячений Дню прикордонника, а по його завершенні всі вирушили у сквер за БКМ «Україна», де відбулись спортивно-туристичні змагання.

Захід пройшов в рамках міжнародного проекту «Партнерство в ім’я розвитку», який фінансує нідерландська асоціація муніципалітетів VNG International. Міжнародний грант Першотравенськ отримав завдяки ініціативі міського голови Оксани Вінницької. Протягом минулого року іноземці не раз побували у Першотравенську, вивчали місто та його людей, а коли переконались, що мерія та громада мають певний потенціал та бажання до розвитку, включили шахтарське місто до свого проекту. Один із його заходів - спортивне свято, яке організувала і провела в парку біля БКМ «Україна» міська асоціація прикордонників за підтримки міської влади. Коштом VNG International була проведена інформаційна компанія, закуплено все потрібне для проведення конкурсу – форма, спортивні луки, стіл для армреслінгу, канат для перетягування, палатки, шнурівки та інші приладдя, що неодноразово будуть використовуватись, а також продукти для каші, якою мали поповнити сили «юні прикордонники».

У змаганнях взяли участь команди старшокласників з усіх шкіл міста та команда ветеранів прикордонної служби. Школярі та колишні прикордонники пройшли 8 нелегких конкурсних етапів, у яких проявили неабияку кмітливість і спритність.

Треба зазначити, що всі показали себе гідно. Вболівальникам і городянам було цікаво спостерігати за тим, як в умовах жорсткої конкуренції учасники змагань виборюють командні результати та прагнуть перемоги. Всі команди вдало пройшли естафету «великі перегони», проявили фізичну підготовку і навички в змаганнях з амреслінгу, ходили по підвісній дорозі, долали смугу перешкод, демонстрували, що вміють розпалити багаття, влучно стріляти з лука по мішенях, та довели, що й на кухні впораються. А під час змагань з перетягування канату школярі організували збірну з найсильніших і подолали команду колишніх прикордонників.

Додавали командам сили та підіймали дух групи підтримки. У перервах між конкурсами дівчата танцювали, співали та були поруч протягом всіх етапів.

Найсильнішим в конкурсі капітанів став представник школи № 5 Данило Кушнір, а команда ЗШ №4 краще за всіх розпалила багаття.

За підсумками всіх етапів змагань перемогла команда школи №3, друге місце дісталося школі №2, а третє місце завоювали хлопці з ЗШ №5.

І хоча не всім вдалось вибороти призові місця, однак змагання подарували старшокласникам багато позитивних емоцій, нових знайомих та певний досвід, який згодиться наступного разу. Адже громадська організація ветеранів-прикордонників вирішила такі змагання зробити традиційними, щоб молоде покоління залучалось до здорового способу життя, навчалось живому спілкуванню з ровесниками та відчувало свою значимість у суспільстві.

Участь у спортивному святі взяла також і очільниця міста Оксана Вінницька. З нагоди Дня прикордонника вона вручила вітальні листи ветеранам прикордонної служби, членам Першотравенської міської асоціації прикордонників Перебийносу Олександру, Семенюті Сергію, а також Фролову Олексію – за активну участь в організації та проведенні заходів громадської організації прикордонників.

Після вручення нагород керівник проекту «Партнерство в ім’я розвитку» Ольга Кондратюк повідомила, що наступним заходом проекту буде міська спартакіада, яка запланована на початок червня і до якої наразі готуються її майбутні учасники.

Шановні першотравенці, долучайтесь до таких заходів! Час вчитися жити по-іншому - активно, цікаво, як у цивілізованих країнах.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь