Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

«Це – найкращий день у моєму житті…»

Дата: 12.05.2017 15:48
Кількість переглядів: 560

Фото без опису7 вересня у місті відбулось ще одне яскраве дитяче свято - зустріч-пікнік «ПОМОГАЙ-КА». Це вже третій розважальний захід, який проводиться в рамках реалізації проекту «Партнерство в ім’я розвитку» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Нідерландів через організації VNG та PAX. Ініціаторами проведення зустрічі виступила громадська організація «Суспільство батьків дітей-інвалідів «Довіра» (голова Оксана Докучаєва), а служби виконавчого комітету допомогли організувати та провести захід якнайкраще. І слід відзначити, що дорослим вдалось це зробити. Вже починаючи з того, що через дощову погоду проведення зустрічі було перенесено з 2 на 7 вересня. Тож свято проходило під лагідним вересневим сонцем – в зоні відпочинку, яку торік на околиці міста облаштували ініціативні городяни в рамках проекту міні-грантів «Місто своїми руками».

У призначений час на зустріч-пікнік прийшли діти з особливими потребами, діти з дитячих будинків сімейного типу, з багатодітних родин та школярі молодших класів. Там на них з концертом вже чекали артисти з міських будинків культури. Також для дітлахів приготували багато веселих ігор та розваг, які одночасно проводили аніматори, інструктори з футболу та волейболу, фітнесу, з гри в шашки та шахи. А майстрами з боді-арту виступили мами з ГО «Довіра». Вони розмальовували дитячі обличчя яскравими фарбами, від чого хлопчики і дівчатка ставали схожими на кумедних звірят. Дуже сподобались малечі каремати - кольорові килимки, на яких діти займались гімнастикою та перепочивали між розвагами.

Каремати, шахи та шашки, бадмінтон, колокид, командну спортивну форму, фарби, призи для переможців конкурсів, а також біотуалет, та ще багато інших речей було придбано за кошти, спрямовані нідерландськими організаціями на реалізацію проекту «Партнерство в ім’я розвитку». В подальшому ці надбання використовуватимуться для проведення дитячих заходів.

Завершилася зустріч дітей пікніком зі смачною кашею, компотом, духмяними булочками та прекрасним настроєм дітей і дорослих. Обмінюючись враженнями, дорослі дійшли висновку, що мета досягнута - діти зблизились і розважились, не поділяючи нікого на категорії і можливості. Одним цей день додав впевненості у собі, а іншим - розуміння і бажання допомагати. І це дуже вагомий результат для педагогів, батьків, для самих дітей, а також для тих, хто доклав зусиль, щоб свято було справжнім, а не формальним.

- Це найкращий день у моєму житті. Я ще ніколи не був на такому святі! Мені сподобалось все, особливо футбол! Все було кльово! - поділився своїми враженнями школяр Ігор.

А Тетяна Володимирівна, бабуся дівчинки з особливими потребами, на запитання за чиєї підтримки відбувається свято, зазначила: - Не можу сформулювати достеменно, але напевно знаю, що це пов`язано з Нідерландами. Це свято на природі дуже гарне, ми на нього прийшли з онукою. Їй радісно, і мені теж, дивлячись на неї. Нещодавно члени нашої організації «Довіра» зустрічались з психологом з Дніпра. Ми спілкувались тривалий час і отримали для себе багато корисних порад. Таку зустріч для нас провели вперше і хотілося б отримувати такий супровід і надалі. Взагалі, в останні два роки для наших дітей та для нас в місті багато чого робиться.

А один з присутніх на святі батько оцінив його так: «Ви погляньте на їхні обличчя – які вони веселі і радісні! Інші слова тут зайві.»

В числі глядачів на святі була також міський голова Оксана Вінницька, яка прийшла порадіти за те, що задуми втілюються у життя, а докладені зусилля не марні. Адже їй не просто було переконати інвесторів включити Першотравенськ до свого проекту та залучити для громади Першотравенська 25 тис. євро. В рамках цього проекту вже відбулись два великі заходи – «Юний прикордонник» та «Таланти Першотравенська», а 9 вересня відбудеться міська спартакіада «Спортивний Першотравенськ». Слід зазначити, що в рамках проекту пройшло багато тренінгів і навчань для представників громадських організацій та ініціативних городян. Також примітно, що головною метою проекту «Партнерство в ім’я розвитку» є згуртування людей зі спільними інтересами для подальшого розвитку міста. Отже, окрім матеріальних надбань, першотравенці вже зробили ще один крок уперед в європейському напрямку.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь