A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Першотравенськ опинився у заручниках ситуації , що склалася з водопостачанням Західного Донбасу

Дата: 13.05.2021 12:16
Кількість переглядів: 645

   1305217Питання водопостачання є критичним у регіоні вже протягом тривалого часу. Борги міст Західного Донбасу за спожиту воду сформувалися протягом десятків років. Останнім часом поточні рахунки міста Першотравенська за воду сплачуються в повному обсязі. Крім того, поступово відшкодовуються борги минулих років.

  Ще в квітні 2020 року Першотравенським МЖКП укладено договір реструктуризації боргу минулих років на суму 5 млн грн терміном на 5 років, за яким щомісяця кошти перераховуються безпосередньо енергопостачальнику в рахунок боргу ДЗД за спожиту електроенергію

    Наразі триває вирішення питання щодо відновлення водопостачання міст Західного Донбасу. Подача води залежить від спільних дій всіх міст щодо погашення заборгованості. Першотравенськ свої зобов’язання вже виконав. За інформацією керівництва сусідніх міст, ними також вживаються дієві заходи щодо виконання зобов’язань. Тому сподіваємося, що найближчим часом питання буде врегульовано.

      Враховуючи постійну складну ситуацію із водопостачанням міста депутати на засіданні третьої сесії міської ради 19 лютого 2021 року підтримали ініціативу міського голови та звернулися до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, народного депутата України Романа Каптєлова для вирішення питання водопостачання Західного Донбасу.

   На направлені звернення у квітні поточного року отримано відповіді від департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА та Міністерства розвитку громад та територій України (додаються).

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації

13052113052121305213130521413052151305216


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь