A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

У Першотравенську відкориговано тарифи на водопостачання та водовідведення

Дата: 04.06.2021 15:46
Кількість переглядів: 2439

        04 червня відбулось засідання виконавчого комітету Першотравенської міської ради. На засіданні були присутні 18 членів виконкому, які розглянули 10 питань порядку денного.

  Розглянувши звернення Першотравенського МЖКП, було прийнято рішення про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення  в місті Першотравенську шляхом їх  коригування. Як зазначила директор міського житлово-комунального підприємства Ірина Кривенко, підприємство змушене коригувати затверджений тариф у звязку зі зростанням вартості покупної води на 17%, електроенергії – на 21%, прожиткового мінімуму – на 8%, доплати до мінімальної заробітної плати – на 27% тощо.  

    Ситуація ускладнюється неповною оплатою споживачами за комунальні послуги. Наразі борг населення перед підприємством за воду та водовідведення складає 13 млн грн. Це одна з причин, що утворює борги підприємства перед постачальником водного ресурсу - ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас». На сьогодні заборгованість підприємства за покупну воду становить 3,9 млн грн (з них: 1,1 млн грн буде оплачено у червні за травень 2021 року). На суму 5  млн грн укладено договір реструктуризації, за яким вже виплачено 700 тис. грн.

   Підприємство веде роботу з боржниками через суди. Однак, після рішення суду з виконавчої служби часто надходять повідомлення, що через відсутність майна стягнути борг з відповідача неможливо. Але серед боржників за спожиту воду немало таких, хто має можливість сплачувати за послугу, однак не вважає за потрібне розраховуватись з підприємством. Наразі вкотре Першотравенським МЖКП готуються повідомлення до боржників щодо погашення заборгованості. У разі несплати боргу будуть направлені позови до суду. Крім того, розглядається питання щодо придбання сучасного обладнання, яке дасть можливість відключати боржників від послуги водовідведення.

   Отже, з 07.06.2021 тариф на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для всіх категорій споживачів складатиме 42,57 грн з ПДВ, у тому числі:

- водопостачання – 32,15 грн за 1 куб. м з ПДВ;

- водовідведення – 10,42 грн за 1 куб. м з ПДВ.

   Загалом тариф на водопостачання зросте на 13,3%, на водовідведення – на 5,1%.

   Довідково: у м. Павлограді тариф на воду та водовідведення діє з 01.01.2021 та становить 46, 99 грн; у м. Тернівці тариф встановлено 20.05.2021 у розмірі 47,20 грн; у м. Синельниковому з 17.08.2019 тариф становить 43,87 грн, але планується підвищення до 57,26 грн.

   Також Ірина Кривенко поінформувала про виконання фінансового плану, виробничої програми та фінансово-господарську діяльність Першотравенського МЖКП за І квартал 2021 року. Вона зазначила, що за звітний період підприємством отримано доходів 38,6 млн грн. Видатки підприємства за основною діяльністю склали  41,3 млн грн. Фінансовим   результатом діяльності підприємства за І квартал 2021 рік став збиток  у сумі 2,7 млн грн.

   Перший заступник міського голови Валерій Хандрига доповів про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Першотравенської міської ради за 2020 рік та І півріччя 2021 року. Він зазначив, що за результатами розглянутих 33 адміністративних справ 31 особу притягнуто до адміністративної відповідальності. Зокрема, на 3 особи накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження, а на 30 - адміністративне стягнення у вигляді штрафів на загальну суму 19,6 тис. грн. Найбільшу частку розглянутих на засіданнях адміністративної комісії справ становлять справи про порушення Правил благоустрою міста.

   Крім того, було затверджено склад громадської ради при виконавчому комітеті Першотравенської міської ради,  а також визначено кандидатури на нагородження Грамотою виконавчого комітету з нагоди Дня медичного працівника.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь