A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

У міській лікарні реконструюють відділення екстреної медичної допомоги та завершують будувати кисневу станцію

Дата: 11.06.2021 16:17
Кількість переглядів: 1353

Фото без опису     Першотравенська міська лікарня - багатопрофільний медичний заклад вторинного рівня, який надає медичну допомогу не тільки мешканцям нашого шахтарського міста, а й жителям сусідніх громад (Петропавлівська, Межівська, Миколаївська ОТГ тощо). Завдяки цьому та наявності кваліфікованих фахівців, достатньої матеріальної бази, про яку подбала міська влада, у 2020 році медичний заклад увійшов у перелік 202  медичних закладів для реконструкції і будівництва відділень екстреної медичної допомоги за програмою Президента «Велике будівництво» (всі відділення реконструюються за типовим проектом і відповідатимуть світовим стандартам).                                                   

    У реконструйованому відділенні буде все необхідне для надання якісної невідкладної допомоги. Наразі за рахунок централізованих поставок для відділення екстреної медичної допомоги отримано  обладнання: комп’ютерний томограф - 11,4 млн грн; система рентгенівська діагностична - 4,8 млн грн; система ультразвукова діагностична - 1,7 млн грн.                                     

    За кошти Національної служби здоров’я України для відділення екстреної медичної допомоги було придбано монітори пацієнта, систему спостереження, дефібрилятор, функціональні ліжка на суму 404 тис. грн. 

   Наразі вже проведено технічний монтаж комп’ютерного томографа та розроблено проєкт по підключенню окремої лінії електропостачання до нього (вартість робіт  300 тис. грн). Медичний персонал успішно завершив тренінгове навчання щодо роботи на КТ. Цифрове медобладнання здійснює автоматичний запис обстежень пацієнтів і може бути швидко надіслане у будь-який консультативний центр.   

    Також у рамках програми Президента «Велике будівництво» за рахунок коштів НСЗУ в міську лікарню придбано сучасний рентген-апарат «Calypso». Медпрацівники пройшли навчання і працюють в тестовому режимі. Якість результатів обстеження на цьому апараті є дуже високою.

    Крім того, в Першотравенській міській лікарні впроваджується проект «Капітальний ремонт кисневої станції», кошторисна вартість якого складає 4,5 млн грн. У 2020 році  виділено 3 млн грн з державного бюджету та 91 тис. грн з міського бюджету. У 2021 році за рахунок коштів НСЗУ передбачено 500 тис. грн на проведення підготовчих будівельно-монтажних робіт.

    Також за рахунок коштів НСЗУ в міську лікарню придбана цифрова рентгенологічна діагностична система, вартістю 2 млн грн, яка використовується для досліджень кісток та легень (може проводити рентгенологічні та флюорографічні дослідження). Встановлена програма може одночасно виконувати кілька проекцій знімка для одного пацієнта та одночасно передавати на комп’ютер лікаря - рентгенолога. Система укомплектована діагностичним столом пацієнта з плаваючою поверхнею, що фіксується  висотою для зручного розміщення і переміщення його у просторі. Для введення в експлуатацію проведено технічну наладку та підключення. Цей апарат буде задіяний для профілактичних медичних оглядів населення міста в тому числі шахтарів.

    Одночасно проводиться робота по отриманню ліцензії  від Держатомрегулювання  для дозволу на використання рентгенологічних діагностичних систем.

    З метою покращення діагностики планується залучення для консультацій фахівців обласних закладів та університетських клінік, у тому числі із застосуванням телемедицини.

    У діагностичне відділення нещодавно придбали сучасний відеогастроскоп «Fujinon». Тут проводять гастродуоденоскопію, відеоколоноскопію та виконують ультразвукову діагностику.  Фахівці пройшли навчання у сучасній клініці м. Львова і успішно проводять обстеження.

    В кінці 2020 року проведено поточний ремонт приміщень діагностичних кабінетів (ендоскопічний, УЗД, функціональної діагностики, холу) на  суму 422 тис. грн; поточний ремонт пологового відділення (палати комфортного перебування (194 тис. грн).

    В цьому ж році, за рахунок коштів НСЗУ  придбано  автоматичний гематологічний,  аналізатор, автоматичний біохімічний аналізатор, кріоциліндри для кисневої станції на суму 877 тис. грн.    Цифровий автоматичний біохімічний аналізатор здатен водночас обробляти понад 60 аналізів до 20 спектрів індивідуально за кожним біоматеріалом, автоматично фіксуючи результати на комп’ютері за кожним пацієнтом.  Вже проведено більше 500 високоякісних досліджень.

  Власними коштами лікарні було придбано дерматоскоп та лапараскопічну систему, електрокардіографи на загальну суму понад 1 млн грн. Обладнання використовується в повному обсязі при оперативних втручаннях та амбулаторних і стаціонарних дослідженнях.    

У міську лікарню придбано електрокоагулятор (електроніж) – апарат для видалення новоутворень на тілі (родимки, папіломи, невеликі ліпоми тощо). Вартість апарату -  54 тис. грн. Вже проведено більше 100 медичних маніпуляцій.                                           

        З початку року у лікарні за рахунок коштів міського бюджету проводяться  поточні ремонти у приміщенні флюорографічного кабінету та у палатах комфортного перебування пологового відділення.

     Реконструкція відділення екстреної допомоги і оснащення Першотравенської міської лікарні технікою нового покоління – один з пріоритетних напрямків роботи влади, тому знаходиться на постійному контролі міського голови Оксани Вінницької, народного депутата Романа Каптєлова та директора медзакладу Тамари Турчак.                    

      Відділення екстреної (невідкладної) допомоги планують відкрити восени. Це значно покращить рівень надання медичних послуг мешканцям Першотравенська і сусідніх громад.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь