A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

В місті ведуться роботи з підготовки до осінньо-зимового періоду

Дата: 18.06.2021 15:39
Кількість переглядів: 876

Фото без опису     16 червня відбулось засідання оперативного штабу з питань підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

    За даними керівників приватних підприємств - надавачів комунальних послуг наразі готовність житлового фонду сановить: ПП «Комунальщик» - 1» (79 будинків)    - 35,4%; ПП «Комунальщик - 2» (36 будинків) - 33,3 %; ПП «Комунальщик» - 3» (44 будинки) - 47,7%; ПП «Комунальщик - 4» (49 будинків) - 30,6 %.

     Керівники зазначили, що під час дощу в деяких житлових будинках протекли покрівлі і мешканці вимагають їх ремонтувати коштом підприємств. Проте, маючи приватизовані квартири, мешканці є співвласниками будинків (Закон України “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку” 2015 р.). Тому кожен власник квартири несе зобов’язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника. Перший заступник міського голови Валерій Хандрига порадив керівникам приватних комунальних підприємств вести активну роз’яснювальну роботу серед населення щодо залучення до державних та інших енергетичних програм з надання кредитів на заходи з енергозбереження у будинках.       

     У школах та дитячих садках виконуються поточні ремонти. Вбиральні будуть відремонтовані у ЗШ № 1, 3, 5. У ЗШ № 2 після дощів розпочнеться поточний ремонт покрівлі та системи вводу теплопостачання. Також буде встановлена сучасна протипожежна система у ЗШ № 2, 3 та 4. У школах № 1 та 5 така система вже є. 

Заступник директора з виробничих питань Першотравенського МЖКП Володимир Домарацький доповів, що у зв’язку зі складним фінансовим становищем підприємства,  підготовка до нового опалювального періоду проводиться поступово. Дільницею теплових мереж проведена заміна 51,5 м труби діаметром 89 мм та ревізія 400 засувок. Дільницею водопровідних та каналізаційних мереж проведена ревізія 10 засувок, замінено 8 засувок та 2 вентиля на водопровідних мережах, встановлено 1 гідрант.                                                        

     На котельні «Центральна» виконано чищення економайзерів, батарейних циклонів, проведено гідравлічне випробування економайзерів. Крім того проведено обстеження котлів та котельно-допоміжного устаткування після очищення.

     На котельні «Південна» виконано чищення економайзерів, батарейних циклонів, розпочато гідравлічне випробування економайзерів, виконано чищення вугільних та зольних бункерів і каналів. Також проведено обстеження котлів та котельно-допоміжного устаткування після очищення. Здійснено чищення подів чотирьох котлів на 30%.

     Директор житлово-комунального підприємства Ірина Кривенко поінформувала присутніх щодо тимчасового призупинення водопостачання під час грози. 12 червня на майданчику №10 в результаті розряду блискавки вийшло з ладу частотне управління. Обладнання відновлено, але не в повному обсязі. Тому у подальшому під час грози підприємство буде змушено вимикати насосні установки, аби зберегти дороговартісне оснащення.  

     На засіданні також обговорили листи-попередження з ДЗД щодо можливого відключення водопостачання міст Західного Донбасу через борги самого підприємства перед ДТЕК «Дніпропетровські електромережі». Уникнути відключення можливо за умови 100% сплати підприємствами-споживачами води боргів минулих років, щоб ДЗД змогло погасити власні борги за електроенергію. Так, Синельніково заборгувало понад 22 млн грн; Павлоград – 49 млн грн; Тернівка – 13 млн грн. Першотравенське МЖКП має найменший борг та регулярно сплачує поточні рахунки. З 9,8 млн грн боргу 5 реструктуризовано і щомісячно оплачується (наразі вже сплачено 750 тис грн). Частина решти боргу (2,5 млн грн) - пеня та штрафи за борги минулих років. Отже стабілізація водопостачання у Західному Донбасі від Першотравенська залежить в останню чергу.                 

     Директорка МЖКП зазначила, що борг населення за воду та водовідведення останнім часом збільшився з 13 до 14 млн грн. Підприємство веде боротьбу з боржниками через суди та виконавчу службу. Законне право відключати боржників комунальники отримали лише в травні 2019 року і розпочали це робити. Згодом відключення припинили у зв’язку з пандемією COVID-19. Однак невдовзі розпочнуть перекривати каналізацію злісним боржникам, оминаючи добросовісних споживачів води. Наразі триває тендерна процедура щодо придбання спеціального обладнання, після чого почнеться блокування каналізації непорядним споживачам. Як свідчить досвід комунальників інших міст, цей спосіб дуже ефективний.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації          



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь