A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

У Першотравенській міській лікарні працюють хоспісні бригади

Дата: 02.07.2021 13:12
Кількість переглядів: 1273

Фото без опису     Ефективна паліативна допомога - це цілий комплекс медичних, психологічних, соціальних та духовних послуг, потрібних не лише пацієнту із паліативним діагнозом, а і його  родині. До паліативних хворих відносяться пацієнти з онкозахворюваннями, неврологічними, ендокринними, серцево-судинними захворюваннями на тяжких стадіях. Паліативна допомога мешканцям міста до початку 2021 року вдома надавалася сімейними лікарями, а стаціонарна допомога – в загальних відділеннях КНП «Першотравенська міська лікарня», що відрізняється від перебування у стінах рідної домівки поруч із близькими.

 

У квітні 2021 року на базі КНП «Першотравенська міська лікарня» було створено мобільну мультидисциплінарну хоспісну бригаду для допомоги пацієнтам вдома (завідувачка – Марина Товстик). До складу мобільної хоспісної бригади входять кваліфіковані лікарі різних спеціальностей - терапевт, невролог, кардіолог, хірург, травматолог, інфекціоніст, дерматолог, ЛОР, психіатр, нарколог, гінеколог, стоматолог, лікарі функціональної діагностики, лікарі-лаборанти. Окрім фахової допомоги, бригада може надати у користування потрібне пацієнту медичне обладнання - протипролежневі матраци, кисневі концентратори, ліжка тощо.

 

Мобільну паліативну допомогу мультидисциплінарна команда надає пацієнту за місцем перебування. За цим пакетом пацієнт отримує безоплатно такі послуги: складання плану спостереження; оцінка соматичного та  психоемоційного стану; запобігання і лікування хронічного больового синдрому; призначення та виписка рецептів на наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, ненаркотичні знеболювальні препарати та проведення знеболення. Працівники мобільної бригади можуть виписати рецепт на такі речовини, однак пацієнт купує їх за власні кошти. За потреби пацієнту забезпечують  кисневу підтримку та засоби для мобільності.

 

Також безоплатним є проведення низки лабораторних досліджень та забір матеріалів для проведення інших аналізів і транспортування їх до лабораторного центру. Пацієнт отримує необхідні інструментальні обстеження, такі як електрокардіографія, ультразвукове дослідження.

 

Виїзна служба паліативної допомоги працює за такою схемою:

1) дзвінок (пацієнта та/або його представника) до координатора – реєстратура закладу (контактний телефон: (05633) 5-12-33), під час якого проводиться первинне опитування (діагноз пацієнта, вік, стать, наявність/відсутність родичів, необхідність у засобах по догляду тощо), скеровування для планового лікування хворого;

2) робота з болем, психологічна допомога (в тому числі консультації членів сім'ї), допомога в організації особистого простору пацієнта;

3) знайомство з пацієнтом (виїзд за адресою, оцінка ситуації);

4) навчання родичів спеціалізованому догляду за пацієнтом.

 

На сьогодні пацієнтами мобільного хоспісу КНП «Першотравенська МЛ» є 19 хворих, які мешкають у Першотравенську і потребують постійного консультування лікарями вузького профілю - неврологом, хірургом, травматологом, кардіологом та іншими спеціалістами. Крім цього, пацієнтам проводять дослідження крові на різні показники, послуги ультразвукового дослідження, ЕКГ та надання додаткового оснащення для обслуговування.

 

Мобільний хоспіс — це структура, здатна забезпечити  кваліфіковану медичну, психологічну, соціальну допомогу пацієнтам та їхнім родинам у режимі 24/7: «Якщо пацієнта не можна вилікувати, то це не означає, що для нього нічого не можна зробити. Як би мало часу не було, його завжди достатньо, щоб зробити усе можливе. Ми не можемо додати днів до життя, але завжди можемо додати життя до днів, адже крапля милосердя означає набагато більше ніж океан розуму».

Адміністрація  Першотравенської міської лікарні



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь