A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Середньоденний розмір допомог від Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області за лікарняними зріс на 5,4 %

Дата: 28.07.2021 08:30
Кількість переглядів: 363

Сума компенсації втраченого доходу за час хвороб, травм або догляду за хворим членом родини від Фонду соціального страхування України залежить від тривалості страхового стажу і середньої заробітної плати працівника. За підсумками червня 2021 року середньоденний розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності по Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області склав 383,51 грн проти 363,88 грн за той же місяць минулого року. Зростання середньоденної суми допомоги склало 5,4%.

У розрізі регіонів Дніпропетровської області середньоденний розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності в червні поточного року сягав від 271,64 грн по Васильківському відділенню управління виконавчої дирекції Фонду в Дніпропетровській області і до 548,85 грн по Павлоградському відділенню управління.

Найбільший показник зростання у червні 2021 року відносно червня 2020-го зафіксовано по Петропавлівському відділенню управління – тут середньоденний розмір допомог за лікарняними зріс на 48,3 % та склав 293,17 грн проти 197,67 грн у минулому році.

Збільшення розміру компенсації втраченого заробітку за час перебування на лікарняному пов’язано з ростом середньої заробітної плати в Україні.

Нагадаємо, у зв’язку із пандемією видатки Фонду за лікарняними листками почали суттєво зростати з 2020 року. Зокрема, за підсумками червня 2021 року ФСС України в Дніпропетровській області прийняв на фінансування листки непрацездатності на суму понад 127,2 мільйона гривень – це на 78,0% більше, ніж у червні 2020 року (71,5 млн гривень).

Зверніть увагу, дата фінансування допомог від Фонду прямо залежить від дати подання роботодавцем заяви-розрахунку на виплату коштів працівнику. Слідкувати за станом надання матеріального забезпечення застраховані особи можуть онлайн у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь