A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Представники чеської інвестиційної компанії RSJ Investments побували у Першотравенську

Дата: 05.08.2021 11:47
Кількість переглядів: 1094

Фото без опису  Днями відбулась зустріч представників міської влади, Першотравенського МЖКП, компанії ДТЕК та представників чеської компанії RSJ Investments, яка спеціалізується на будівництві електростанцій, що працюють на біомасі, на будівництві та реконструкції котелень систем централізованого теплозабезпечення, на установленні котлів, які працюють на біомасі та щепі, а також на вирощуванні тополь та верб, які швидко ростуть, тощо.

 

Учасники зустрічі обговорили курс України, взятий на декарбонізацію та скорочення рівня викидів парникових газів. Цей фактор та процес трансформації  вугільних регіонів зумовлюють необхідність переведення теплового господарства Першотравенська на альтернативні види палива.

 

Представники RSJ Investments надали свої пропозиції щодо можливої реконструкції вугільних котелень, які можуть працювати на альтернативному паливі. Це може бути солома з фермерств сусідніх Петропавлівської та Миколаївської громад, швидкоростучі верба чи тополя тощо. Компанія має вдалий досвід вирощування цих енергетичних культур та використання їх в системі централізованого опалення. Багато облаштованих компанією об’єктів успішно працюють у Чехії та Словаччині. В Україні в місті Білопілля Сумської області на котельні встановлено котел, який працює на трісці з деревини. У Мелітополі Запорізької області цьогоріч висаджена плантація енергетичних культур на 7 гектарах з метою використання щепи на біокотельнях.

Присутні обговорили вартість виробництва теплової енергії альтернативними видами палива. Вона буде не дешевою, однак за опалення вугіллям, підприємство сплачуватиме  високі податки на викиди вуглецю.

 

У цей день чеські спеціалісти побували на котельнях міста та у Миколаївській і Петропавлівській громадах, аби оглянути площі, на яких можливе вирощування енергетичних культур.

 

Представники Першотравенської робочої групи з питань справедливої трансформації вугільних регіонів нададуть пропозиції інвестиційної компанії на опрацювання експертній  групі Агенції Сталого Розвитку АСТАР, яка опрацює їх і надасть свої висновки.

 

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь