A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Міська рада розглянула питання щодо упорядкування мережі закладів освіти

Дата: 13.08.2021 09:57
Кількість переглядів: 1295

12 серпня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулось засідання 7 сесії Першотравенської  міської  ради  VIІІ скликання. В порядку денному було розглянуто 22 нагальних питання.

  Заслухавши інформацію голови Першотравенської міської територіальної виборчої комісії Олени Койдан про прийняті постанови від 04.08.2021 № 76 «Про визнання наступного за черговістю депутата Першотравенської міської ради Синельниківського району Дніпропетровської області» та № 77 «Про реєстрацію депутата Першотравенської міської ради Синельниківського району Дніпропетровської області», міською радою визнано повноваження Журавля Євгена Юрійовича, члена політичної партії "Опозиційна платформа – За життя».

  Цього дня було внесено зміни до бюджету Першотравенської міської територіальної громади на 2021 рік в частині отримання субвенцій з обласного бюджету. Так, місту було збільшено субвенцію на виконання доручень виборців депутатами обласної ради на суму 170 тис. грн. Крім того, місту надано субвенцію на підтримку закладів охорони здоровя, а саме на закупку кисневих концентраторів та додаткове забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду - 1,7 млн грн.

   Рішенням міської ради перейменовано всі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів міста на Першотравенські ліцеї, та затверджено їх статути. Це зумовлено тим, що з 01.01.2022, відповідно до Бюджетного кодексу України, фінансування з державного бюджету отримуватимуть тільки початкові школи, гімназії та ліцеї. Законом України «Про повну загальну середню освіту» не передбачено типу закладу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів».

   Оскільки наразі на державному рівні ще не прийнято нове положення про ліцей, у такому форматі школи працюватимуть декілька років. До грудня поточного року буде розроблено нову програму розвитку освіти та прийнято план трансформації закладів освіти міста. Планується створити у місті один ліцей академічного профілю та чотири гімназії.

  Також, було прийнято рішення про реорганізацію КДНЗ «Берізка» Першотравенської міської ради  шляхом приєднання до КДНЗ «Білочка». Це рішення прийнято з метою  упорядкування мережі закладів дошкільної освіти, у зв`язку з відсутністю відповідної кількості вихованців.

  Відповідно до листа міського фінансового управління міським відділом освіти у червні поточного року було проведено аналіз попередньої мережі закладів освіти на 2021-2022 роки, матеріальної бази та технічного стану закладів. Встановлено, що починаючи з 2016 року спостерігається спад чисельності вихованців. Прогнозований контингент на 01.09.2021 становить 864 дитини, що на 162 дитини менше ніж торік. Станом на 01.08.2021 кількість дітей у КДНЗ «Берізка» становить 34 вихованця, а фактична кількість працівників закладу - 46. Зважаючи на це подальше функціонування закладу є нераціональним. Батькам вихованців КДНЗ «Берізка» запропоновано перевести дітей до  інших садочків, у яких наразі нараховується понад 240 вільних місць.

      На даний момент мережа закладів дошкільної освіти міста становить 58 груп та налічує 315,25 штатних одиниць. Планується у новому навчальному році 50 груп та 271 штатна одиниця. Працівники, які підпадають під скорочення та мають намір працювати далі будуть переведені до інших закладів дошкільної освіти, шкіл (за умови проходження необхідних курсів), та інших закладів бюджетної сфери, де є вакансії.

   Крім того, було внесено зміни до міської програми соціального захисту і адресної підтримки ветеранів війни, осіб з інвалідністю та окремих категорій громадян  «Турбота» на 2020-2024 роки. Так, заходами програми передбачено 300 тис. грн (210 тис. грн – державний бюджет; 90 тис. грн – міський бюджет)  на придбання житла для внутрішньо переміщених осіб.

  Також було прийнято рішення про передачу в постійне користування земельної ділянки управлінню комунального господарства та майна для будівництва резервуара для зберігання питної води на території інфраструктури водопровідно-каналізаційного господарства «Майданчик № 10» на вул. Мечникова, 89-А.

    Цього дня міською радою було поновлено договір оренди землі юридичній особі ПрАТ «ДОПАС» на  вул. Молодіжній для обслуговування автостанції. На засіданні був присутній представник ПрАТ «ДОПАС». Міський голова та депутати вказали на недоліки у роботі автотранспортної компанії та рекомендували привести до належного стану приміщення і  територію автостанції, а також забезпечити пасажирам вільний доступ до туалету. У звязку з цим міська рада подовжила договір оренди на 1 рік, хоча заявник пропонував термін - 5 років. Наступного року, за умови усунення озвучених на сесії недоліків, договір знову буде подовжено.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь