A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

На виконкомі розглянули питання бюджету, освіти та комунальної сфери міста

Дата: 02.09.2021 13:19
Кількість переглядів: 1166

Фото без опису30 серпня відбулося засідання виконавчого комітету Першотравенської міської ради. Цього дня члени виконкому розглянули 16 нагальних питань.

Про підсумки виконання міського бюджету за  І півріччя 2021 року доповіла заступник начальника міського фінансового управління Анфіса Ірюпіна. Вона зазначила, що затверджений обсяг зведеного бюджету за доходами за січень-червень поточного року становить 127,3 млн грн. Фактичні надходження склали 115,6 млн грн, або 90,8 % до затверджених показників. До загального фонду надійшло 114,1 млн грн, до спеціального фонду - 1,5 млн грн.

Власні доходи міського бюджету складають 65,6%, або 75,9 млн грн; трансферти з бюджетів інших рівнів - 34,4 %, або 39,7 млн грн.

Дохідна частина міського бюджету за власними надходженнями виконана на 86,6 %, фактично надійшло 74,3 млн грн, за спеціальним фондом - 85,4 %, надійшло 1,5 млн грн.

Власну дохідну частину загального фонду міського бюджету формують такі податки: податок на доходи фізичних осіб - 63 млн грн; акцизний податок з реалізації підакцизних товарів - 1,9 млн грн; місцеві податки - 8,5 млн грн тощо.

Спеціальний фонд міського бюджету формують власні надходження - 1,5 млн грн; екологічний збір - 14 тис. грн; інші - 7,8 тис. грн.

Трансфертну частину міського бюджету формують надходження з державного бюджету: освітня субвенція  - 37,7 млн грн; інші субвенції - 2 млн грн.

Протягом І півріччя 2021 року міський бюджет отримав трансферти з інших місцевих бюджетів у сумі 41,7 тис. грн.

Видатки зведеного бюджету міської територіальної громади за звітний період при планових призначеннях у сумі 158,4 млн грн виконано в обсязі 106,8 млн грн, або на 67 %.

У структурі видатків бюджету пріоритетне направлення займали галузі бюджетної сфери, на які було спрямовано 83,6 млн грн, або 80 % загального обсягу видатків, а саме:  освіта - 67,2 млн грн; охорона здоров’я - 3,6 млн грн; соціальний захист та соціальне забезпечення населення -3,9 млн грн; культура і мистецтво - 4,6 млн грн; фізична культура і спорт - 1,9 млн грн; житлово-комунальне господарство - 2,2 млн грн.

На соціально захищені статті видатків бюджету (заробітна плата, медикаменти, харчування, оплата енергоносіїв, перерахування до державного бюджету) було направлено 97,8 млн грн, або 93 % від загальної суми видатків.

Негативна ситуація із уведенням в країні карантину підсилилася загальним падінням економіки внаслідок пандемії коронавірусу.  Ситуація на енергоринку України є вкрай нестабільною. Внаслідок цього ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» має дефіцит оборотних коштів, що призводить до невиконання підприємством своїх податкових зобов’язань.

Враховуючи складну ситуацію, бюджет Першотравенська за І півріччя 2021 року недоотримав 11,5 млн грн. У квітні-червні розпочалась тенденція щодо зміни істотних умов наповнення дохідної частини загального фонду міського бюджету, що призвело  до дефіциту платіжного балансу.

Також, відповідно до Бюджетного регламенту виконкомом було схвалено Прогноз бюджету Першотравенської міської територіальної громади на 2022-2024 роки, який буде винесено на розгляд міської ради.

Крім того, було підведено підсумки виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Першотравенська за І півріччя 2021 року.

Виконання міської програми «Освіта Першотравенська» за 2020 рік

Начальник міського відділу освіти Світлана Сучкова доповіла про виконання міської програми «Освіта Першотравенська» за 2020 рік. Вона зазначила, що за звітний період у рамках заходів програми освоєно кошти в сумі 9,5 млн грн, з них: державний бюджет - 866 тис. грн, обласний - 231 тис. грн, міський - 8,4 млн грн, інші джерела - 12 тис. грн.

Так, за напрямом програми «Дошкілля Першотравенська» використано 987 тис. грн. Створювалися належні умови для отримання дітьми дошкільної освіти, в тому числі для дітей із особливими освітніми потребами, поліпшилася матеріально-технічна база закладів дошкільної освіти.

За напрямом «Особлива дитина» було заплановано 1,1 млн грн. На створення доступного сучасного середовища для дітей з особливими освітніми потребами використано 711,5 тис. грн. За кошти міського бюджету для інклюзивно-ресурсного центру на 116 тис. грн закуплено товари та матеріальні цінності для проведення комплексного оцінювання, здійснюється надання корекційно-розвиткових послуг. На заклади загальної середньої освіти з державного бюджету направлено 595 тис. грн на придбання обладнання та спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку.

За напрямом «Єдиний інформаційно-освітній простір» продовжено модернізацію комп’ютерної та мультимедійної техніки закладів освіти (направлено 156 тис. грн з міського бюджету).

За напрямом «Шкільна бібліотека» бібліотеки закладів освіти забезпечені комп’ютерною технікою та підключені до мережі Інтернет. У 2021 році педагогічні колективи здійснили вибір підручників для 4 та 8 класів з урахуванням фактичної кількості учнів. Відповідно до замовлення на платформі ІСУО школи отримали підручники для 3 та 7 класів та дидактичний матеріал на загальну суму 255 тис. грн. На доставку підручників і літератури, які надходять за рахунок коштів державного бюджету, витрачено 27 тис. грн. Фактичне використання коштів за цим напрямом програми склало 282,4 тис. грн.

Заходи, передбачені розділом «Позашкільна освіта та виховна робота», максимально сприяють створенню середовища для розкриття інтелектуального та творчого потенціалу дітей. У позашкільному навчальному закладі ЦДТ «Надія» виховується 892 дитини, з них: 403 вихованці взяли участь у 21 творчому конкурсі міського, обласного та всеукраїнського рівнів. На цей напрям програми спрямовано 65 тис. грн.

Заходи розділу «Обдарована молодь» направлені на виявлення та підтримку обдарованих учнів (вихованців), поліпшення якості навчання. Проведено І та ІІ етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад. У ІІ етапі олімпіад взяли участь 70 учнів. З метою проведення заходів, спрямованих на заохочення та підтримку обдарованих дітей, виплачено грошову винагороду в сумі 59 тис. грн.

Розділ «Комфортний заклад освіти» передбачає фінансування закладів з метою поліпшення матеріально-технічного забезпечення.

На здійснення технічних заходів з охорони, пожежної та техногенної безпеки використано 1,1 млн грн. На заходи протипожежної безпеки використано 325 тис. грн (закуплено вогнегасники, протигази, виконано перевірку пожежних рукавів та кранів, діагностування пожежних кранів тощо). На суму 745 тис. грн завершено монтажні роботи щодо встановлення пожежної сигналізації та системи оповіщення в ліцеї № 5, ліцеєм № 1  виготовлено ПКД на суму 6,5 тис. грн та проведені роботи зі встановлення системи оповіщення і пожежної сигналізації на суму 690,6 тис. грн.

За рахунок міського бюджету проведено заміну внутрішніх світильників у всіх школах. Проведена часткова заміна електромережі кабінетів ліцеїв № 1 та 2 на суму 150 тис. грн. У КДНЗ «Казка» та ліцеї № 5 на суму 20 тис. грн проведено заміну електролічильників.

Для закладів освіти придбано необхідні предмети довгострокового використання на суму 282 тис. грн (холодильне обладнання, пральні машини, електричні плити, меблі тощо). За рахунок державного бюджету придбано для НУШ мультимедійне обладнання на суму 132 тис. грн.

На здійснення заходів із термомодернізації та санації будівель спрямовано 1,1 млн грн. На придбання матеріалів для проведення поточних ремонтів направлено: ліцеї - 653 тис. грн, дитячі сади - 306 тис. грн, ЦДТ «Надія» - 130 тис. грн.

Заклади освіти забезпечено засобами захисту, дезінфікуючими засобами, матеріалами та безконтактними термометрами, дезінфікуючим обладнанням на суму 530 тис. грн.

Фактичне використання коштів за даним напрямом програми становить 6,8 млн грн.

За розділом «Профільне навчання» закуплено обладнання для природничо-математичних кабінетів: вебкамери, екрани для проєктора, принтери, коркові дошки, фліпчарти та комплектуючі матеріали до них на суму 184 тис. грн.

Виконання фінансового плану Першотравенського МЖКП

Директор міського житлово-комунального підприємства Ірина Кривенко поінформувала про виконання фінансового плану, виробничої програми та фінансово-господарську діяльність Першотравенського МЖКП за І півріччя 2021 року.

За її словами, за звітний період підприємством отримано доходів у сумі 59,3 млн. грн. Питому вагу в доходах складає: послуга теплопостачання - 67%; водопостачання - 14%; водовідведення - 6%; вивезення побутових відходів - 5%; кошти міського бюджету - 4%; доходи на суму нарахованої амортизації по безоплатно отриманих основних засобах - 2%; інші доходи - 1%; ритуальні послуги та орендна плата -1 %.

Видатки підприємства за основною діяльністю склали  65,3 млн грн. Питому вагу у витратній частині складають витрати на оплату праці - 33%; вугілля - 22%; воду - 11%; електроенергію - 10%; інші операційні витрати - 9%; амортизаційні відрахування - 4%; послуги та інші витрати - 4%; податки та збори - 2%; розміщення побутових відходів - 2%; матеріали - 2%; пально-мастильні матеріали - 1%.

Фінансовим результатом діяльності підприємства за І півріччя 2021 року став збиток  у сумі 6 млн грн. Планові витрати підприємства напряму залежать від цінової політики. Зважаючи на невідповідність тарифів та борги населення фінансово-економічний стан підприємства все більш погіршується. 

Про роботу зі стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги

За словами Ірини Кривенко, протягом 6 місяців 2021 року відділом правового забезпечення Першотравенського МЖКП до міського суду було подано 20 позовних  заяв  на загальну суму 260 тис. грн.

Протягом звітного періоду міським судом на користь МЖКП прийнято 7 рішень про стягнення заборгованості на загальну суму 73 тис. грн. Всі виконавчі документи за цими рішеннями подані до Першотравенського відділу Державної виконавчої служби для примусового виконання.

На виконанні у відділі ДВС Першотравенського МУЮ та приватного виконавця станом на перебуває 183 виконавчих документи  щодо стягнення заборгованості на суму 2,7 млн грн. Протягом місяців Державною  та приватною виконавчою службою було частково стягнуто заборгованість  з населення  в сумі  74 тис. грн.

Було пред’явлено вимог на загальну суму 16,9 млн грн до боржників, які мають заборгованість понад 3 місяці. В результаті такої роботи було відшкодовано заборгованість у сумі 2 млн грн.

За звітний період до суб'єктів підприємницької діяльності було пред'явлено 62 претензії  про невиконання умов договорів на суму 749 тис. грн,  відшкодовано - 151 тис. грн. 

Упродовж 6 місяців поточного року укладено 50 договорів реструктуризації заборгованості на загальну суму 334 тис. грн. За укладеними договорами реструктуризації  надійшло 450 тис. грн.

За результатами претензійно-позовної роботи за звітний період на рахунок підприємства надійшли кошти в сумі 2,7 млн грн: 2 млн грн - погашення заборгованості населенням; 151,5 тис. грн - погашення претензій від юридичних осіб; 450 тис. грн - погашення  боргу за договорами реструктуризації; 74 тис. грн - від примусового виконання рішень суду Державною та приватною виконавчою службою.

Злісним боржникам припиняють послугу водовідведення

Окрім того, боржникам які мають заборгованість понад два і більше місяців працівниками МЖКП здійснюється припинення надання послуг водовідведення шляхом індивідуального тампонування каналізаційних випусків. З початку серпня за допомогою спеціального обладнання «СНОР 2008» було відключено 24 квартири. Наразі 3 споживачі вже звернулися до МЖКП та врегулювали питання, після чого послугу було відновлено.  Робота щодо відключення боржників від послуг водовідведення продовжуються.

Деякі боржники намагаються самостійно видалити заглушку. Але це неможливо, оскільки встановлення каналізаційної заглушки виконується за допомогою спеціального обладнання. Не варто забувати, що такі дії можуть спричинити не тільки ушкодження, але і засмічення стояка. Таким чином, можна заподіяти шкоду і собі, і сусідам. До того ж, за самовільне втручання у конструкцію будинку мешканець буде зобов'язаний відшкодувати завдані збитки. 

Тому, боржникам, яким поставили заглушку, необхідно звернутись до Першотравенського МЖКП  та оплатити борг, або  укласти договір реструктуризації. Тоді всі роботи з демонтажу заглушки будуть виконані фахівцями без руйнування сантехніки, водопровідної конструкції і порушення законодавства.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь