Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Триває процес формування Стратегії розвитку міста Першотравенська до 2030 року

Дата: 10.09.2021 09:13
Кількість переглядів: 966

Фото без опису9 вересня у виконкомі відбулось друге засідання робочої групи з формування Стратегії розвитку міста Першотравенська до 2030 року, яке провела голова робочої групи - очільниця Першотравенська Оксана Вінницька. Цього дня консультант Східного Хабу з місцевого економічного розвитку Асоціації міст України Наталія Бойко, яка здійснює консультаційне супроводження розробки Стратегії, презентувала присутнім профіль громади.

Також були представлені результати опитування мешканців міста та представників бізнесу, яке тривало протягом трьох місяців.

Так, за результатами анкетування на запитання «Що Вам подобається у Вашій громаді?» більшість мешканців відповіли, що їм до вподоби міські парки та зони відпочинку, Будинок культури «Шахтар» та міська площа, квітники, дитячі та спортивні майданчики, тротуари, чистота та благоустрій міста, а також зовнішнє освітлення. До того ж, громадяни відзначили, що почалася робота з ремонту міських доріг, вирішено питання щодо ремонту котельні «Південна» тощо.

Відповідаючи на запитання «Що би Ви хотіли в громаді змінити?» більшість містян вказали проблему із водозабезпеченням Першотравенська та необхідність продовження ремонту доріг. Крім того, мешканців міста бентежить питання справедливої трансформації вугільних регіонів, створення нових робочих місць та диверсифікація економіки. Також містян турбують питання довкілля, енергозбереження, створення ОСББ тощо.

У майбутньому  першотравенці бачать своє місто ще більш комфортним для проживанням та привабливим для інвесторів, інноваційним, безпечним, затишним, з відповідальним бізнесом та сучасними просторами для розвитку і відпочинку.

Під час опитування представників бізнесу більшість респондентів відзначили як позитивні моменти для розвитку бізнесу в Першотравенській громаді: достатню кількість споживачів (покупців), наявність кваліфікованої робочої сили та постачальників сировини.  Також представники бізнесу відзначають, що в місті сприятливий бізнес-клімат, помірна вартість землі та нерухомості.

Серед негативних факторів для бізнесу було вказано недоступність фінансування, загальну економічну ситуацію, витрати на електроенергію тощо.

За результатами опитування узгоджено стратегічне бачення громади та ведеться робота з розроблення стратегічних напрямків.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь