A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

На виконкомі розглянули підсумки підготовки закладів освіти міста до початку навчального року

Дата: 24.09.2021 08:24
Кількість переглядів: 793

Фото без опису23 вересня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулось засідання виконавчого комітету Першотравенської міської ради. Цього дня члени виконкому розглянули  12  нагальних питань.

Щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19

На початку засідання керівники медичних закладів міста поінформували про зростання захворюваності на COVID-19.

Директор Першотравенського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Любов Ровенчук зазначила, що на сьогодні на амбулаторному лікуванні знаходяться 106 хворих на COVID-19, з них 22 дитини, тоді як у вересні минулого року на амбулаторному лікуванні знаходилося лише 2 хворих. Крім того, за 12 місяців 2020 року на амбулаторному лікуванні перебували 194 хворих на COVID-19, станом на 23.09.2021 вже нараховується 579 хворих. Серед усіх хворих лише 2 особи вакциновані.

Директор Першотравенської міської лікарні Тамара Турчак зазначила, що наразі на стаціонарному лікуванні у лікарні знаходиться 61 особа з діагнозом COVID-19, з них 37 - мешканці міста. З цих хворих лише 2 особи вакциновані і захворювання у них протікає набагато легше, ніж у невакцинованих. Наразі 30 осіб потребують кисневої підтримки. Люди хворіють цілими сім’ями, враховуючи дітей. Ситуація погіршується щодня, скоріше за все буде необхідність перепрофілювання інших відділень лікарні для лікування хворих на COVID-19.

Керівники медичних закладів вкотре наголосили на необхідності вакцинації, адже це допоможе вберегтися від тяжкого перебігу хвороби. Наразі в місті вакциновано 9365 осіб, з них 2 дози отримали 4161 особа; 1 дозу - 5204.

Про підготовку закладів освіти до нового навчального року

Начальник міського відділу освіти Світлана Сучкова поінформувала про підсумки підготовки закладів освіти міста до початку нового 2021-2022 навчального року. Вона зазначила, що на утримання закладів у 2021 році передбачено кошти в сумі 148,6 млн грн. Наразі освоєно 73,3 млн грн, з них кошти міського бюджету - 40,2 млн грн, освітньої субвенції - 32,6 млн грн, інші субвенції - 0,44 млн грн.

На заробітну плату передбачено 118,4 млн грн, з них 53,4 млн грн - з міського бюджету.

На початку 2021 року з обласного бюджету (за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами) надано субвенцію у розмірі 201,8 тис. грн для придбання спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку.

Залишок коштів субвенції минулого року в сумі 597,7 тис. грн направлено на придбання комп’ютерного обладнання. Придбано 12 комплектів комп’ютерного обладнання для ліцеїв № 3 та 5 на суму 198 тис. грн.

Уточнений залишок освітньої субвенції 2019-2020 років у сумі 4,6 млн грн направлено: на встановлення пожежної сигналізації та системи оповіщення про пожежу будівель ліцеїв № 2,  3,  4 - 2,6 млн грн; проведення поточного ремонту туалетних приміщень у ліцеях № 1, 3,  5 - 1,1 млн грн; придбання обладнання та засобів навчання для початкової школи на суму 271 тис. грн; придбання комп’ютерної техніки для комп’ютерних класів закладів загальної середньої освіти - 500 тис. грн; придбання спеціальних засобів корекції для ІРЦ - 433,5 тис. грн; оснащення кабінетів ІРЦ - 228,6 тис. грн. Придбано систему обладнання для занять у залі ЛФК, сенсорна гірка, творчий органайзер - 96,8 тис. грн; дидактичні та розвивальні матеріальні цінності - 131,8 тис. грн, реабілітаційні тренажери, меблі.

Для оснащення кабінетів ІРЦ отримано субвенцію в сумі 61,1 тис. грн. Придбано на 10,6 тис. грн обладнання для осіб із порушенням опорно-рухового апарату.

Відремонтовано санітарні приміщення ліцеїв № 1 та 3, ведуться ремонтні роботи у санітарних кімнатах ліцею № 5. На вищезазначені об’єкти витрачено 830,9 тис. грн.

На придбання малоцінних товарів, матеріалів, обладнання для закладів освіти використано кошти в сумі 652,2 тис. грн, з них: ліцеї - 183,5 тис. грн, дитячі садки - 458,4 тис. грн, ІРЦ - 5,8 тис. грн, ЦДТ «Надія» - 4,5 тис. грн.

На підготовку закладів освіти міста до осінньо-зимового періоду 2021-2022 років витрачено 853,2 тис. грн, у тому числі: ліцеї - 533 тис. грн, дитячі садки - 310,5 тис. грн, ЦДТ «Надія» - 9,7 тис. грн.

Виділено кошти в сумі 133 тис. грн з міського бюджету на поточний ремонт покрівлі ліцею № 2. Проведено поточний ремонт центрального входу ліцею № 1. У ліцеї № 4 здійснено поточний ремонт системи опалення, замінено 11 радіаторів і 7 метрів трубопроводу.

На 100 % забезпечені підручниками учні 1, 4, 5, 10 класів ліцеїв міста. Загальний відсоток забезпеченості по місту складає 99 %. Здійснюється планове надходження підручників для 4 та 8 класів, які замовлені закладами загальної середньої освіти.

За рахунок коштів міського бюджету організовано безкоштовне харчування для 411 здобувачів освіти пільгових категорій, а саме: для 291 учня та 120 вихованців дошкільних закладів (діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; учні 1-11 класів із малозабезпечених сімей; учні, батьки яких загинули або проходять військову службу в зоні проведення ООС; діти-інваліди; учні з особливими освітніми потребами, які навчаються в класах з інклюзивним навчанням, учні та вихованці дошкільних закладів, які є внутрішньо переміщеними особами чи дітьми, які мають статус постраждалих унаслідок воєнних дій).

З 50% знижкою від встановленої вартості з відшкодуванням різниці за рахунок коштів міського бюджету організовано харчування для 289 учнів та 101 вихованця дошкільних закладів (учні та вихованці, батьки яких мають статус учасника бойових дій, ветерана війни - учасника війни; які мають статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи, діти з багатодітних сімей).

Підготовка до нового навчального року у закладах освіти в умовах адаптивного карантину проводилася відповідно до постанов Головного санітарного лікаря України та рекомендацій Міністерства освіти і науки. Для забезпечення виконання протиепідемічних заходів витрачено на миючі засоби 25,9 тис. грн (ліцеї), на заклади дошкільної освіти - 50 тис. грн. Загалом по освіті для забезпечення виконання протиепідемічних заходів витрачено понад 76,8 тис. грн.

Про виконання міської програми з питань здоров’я населення

Директор Першотрвенського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Любов Ровенчук поінформувала про підсумки виконання міської програми з питань здоров’я населення. За її словами, у 2021 році на утримання закладу в міському бюджеті передбачено 2,5 млн грн. Освоєно на виконання заходів програми у І півріччі 2021 року 1,1 млн грн.

Так, було придбано молочні суміші для дітей, народжених від ВІЛ-інфікованих матерів, та лікувальне харчування для дитини, хворої на фенілкетонурію; дітей-інвалідів забезпечено пільговими рецептами та підгузками  на загальну суму 228,4 тис. грн.

Для виконання заходів з імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб було забезпечено деззасобами, засобами індивідуального захисту найбільш вразливих до захворювань верств населення і медичних працівників у період спалаху COVID-19 на суму 11,3  тис. грн.

Для запобігання розповсюдженості  інфекційних соціально  небезпечних хвороб на 2021 рік програмою було заплановано 367,2 тис. грн та використано 220,7 тис. грн на придбання туберкуліну.

У напрямі щодо соціального захисту населення було придбано медикаменти для невідкладної допомоги та забезпечено безоплатними рецептами пільгові категорії населення на суму 392 тис. грн.

Згідно із заходами програми щодо  забезпечення осіб після трансплантації органів імуносупресивними препаратами  використано 66 тис. грн.

Для профілактики та лікування цукрового діабету в дітей було придбано тест-смужки на суму 39,4 тис. грн.

На оплату комунальних послуг та енергоносіїв  направлено 94,5 тис. грн.

Виконання міської програми соціального захисту «Турбота»

Про підсумки виконання міської програми соціального захисту та адресної підтримки ветеранів війни, інвалідів та окремих категорій громадян «Турбота» доповіла заступник начальника  Першотравенського управління праці та соціального захисту населення Світлана Ванжа. Вона зазначила, що заходи програми виконуються за рахунок коштів  міського бюджету.

Так, за  8  місяців  2021  року громадська організація ветеранів війни і праці отримала  фінансову підтримку в розмірі 153 тис. грн.

З 2019 року здійснюється  оздоровлення осіб, на яких поширюється чинність законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань» та  осіб, яким встановлено статус ветерана праці згідно із Законом України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні».  У  2021  році  на  оздоровлення  цих категорій осіб виділено  252  тис. грн.  З початку року оздоровлено 29 ветеранів війни  та праці в санаторії «Сонячний» на загальну суму 183 тис. грн.

Для забезпечення належного рівня підтримки та допомоги учасникам бойових дій, учасникам АТО/ООС, сім’ям загиблих (померлих) учасників бойових дій було надано одноразову матеріальну допомогу 9 особам, які брали участь у проведенні антитерористичної операції на загальну суму 45 тис. грн. Також виплачено щомісячну грошову допомогу 10 членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції в розмірі 2270 грн на одну особу на загальну суму 181,6 тис. грн. Крім того,  надано адресну допомогу 5 сім’ям загиблих учасників АТО на оплату 50% вартості житлово-комунальних послуг на загальну суму 16,1 тис. грн, що з урахуванням пільг з державного бюджету склало 100 % пільги (допомога виплачувалася щоквартально). До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав виплачено матеріальну допомогу  101  воїну-інтернаціоналісту в розмірі 1000 грн на загальну суму 101 тис. грн. Надано матеріальну допомогу до Дня добровольця 5 бійцям-добровольцям в розмірі 1000 грн на загальну суму 5  тис. грн.

У рамках  підтримки  реабілітованих  осіб  2 особи отримують щомісячну допомогу в розмірі прожиткового мінімуму. За 8 місяців виплачено 35,4  тис. грн.

З метою підтримки незахищених верств населення надано матеріальну допомогу 222 громадянам міста, які опинилися в складній життєвій ситуації на загальну суму 308,1 тис. грн. Також виплачено компенсації 12 непрацюючим особам, які постійно надають соціальні послуги особам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, на загальну суму 34,8 тис. грн.

Комплекс заходів програми спрямований на поліпшення життя осіб з обмеженими фізичними можливостями Так, надано матеріальну допомогу до Міжнародного дня захисту дітей 102 дітям з інвалідністю в розмірі 1860 грн на загальну суму 189,7 тис. грн. Надано грошову допомогу 29 особам з інвалідністю 1, 2 груп та дітям з інвалідністю до 18 років, які найбільш неадаптовані фізично та пересуваються на візках, на загальну суму 348 тис. грн. У 2021 році суму допомоги збільшено з 9446 грн до 12000 грн.

На підтримку учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС надано матеріальну допомогу з міського бюджету 58 учасникам ліквідації у сумі 58 тис. грн.

Забезпечено відшкодування витрат у межах норм споживання підприємствам-надавачам житлово-комунальних послуг 7 особам, які мають звання «Почесний громадянин міста» в сумі  47,4 тис. грн. Виплачено матеріальну допомогу до Дня матері 9 жінкам, які мають звання «Мати-героїня» в розмірі 1000 грн на загальну суму 9 тис. грн.

Упродовж останніх років у місті в рамках реалізації міської програми соціального захисту «Турбота» вжито конкретних заходів щодо стабілізації рівня життя малозабезпечених громадян міста за рахунок можливостей місцевого самоврядування та у співпраці з іншими організаціями і громадськістю.

Також цього дня з метою належного забезпечення споживачів комунальними послугами, виконкомом було погоджено річний план виробництва, транспортування та постачання теплової енергії Першотравенського МЖКП на 2021 рік.

Виконкомом були визначені кандидатури для нагородження Грамотою виконавчого комітету Першотравенської міської ради з нагоди Дня працівників освіти.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь