Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Подаруй дитині родину!

Дата: 30.09.2021 16:51
Кількість переглядів: 485

Фото без описуЩороку 30 вересня Україна відзначає День усиновлення!

Усиновлення – це важливий та відповідальний крок, який потребує великої духовної сили, віри, надії, любові та мудрості.

Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих. Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави.

На сьогоднішній день на обліку з усиновлення у службі у справах дітей виконавчого комітету Першотравенської міської ради перебуває 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Відповідно до українського законодавства, усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім'ю особи на правах дочки чи сина, яке здійснене на підставі рішення суду.

Усиновлення дітей є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Усиновити можна дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування. Обмежень щодо кількості усиновлених дітей немає. Усиновлена дитина набуває прав та обов’язків рідної дитини. Особи, які усиновили дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, мають право на отримання допомоги при усиновленні дитини.

5 кроків до здійснення мрії дитини:

Крок перший: зверніться до служби у правах дітей за місцем проживання.

Крок другий: зберіть необхідні документи.

Крок третій: пройдіть навчання.

Крок четвертий: познайомтеся з дитиною.

Крок п’ятий: заберіть дитину до себе додому.

Щиро сподіваємося, що серед читачів цієї статті є люди, які своєю любов’ю, милосердям і турботою відкриють свої серця і двері домівок для цих дітей. Пам’ятайте - дитина чекає на Вас!

Нехай прийняте Вами рішення про усиновлення дитини стане одним із найкращих рішень у Вашому житті. Хай любов, ласка, доброта, взаєморозуміння та відвертість допоможуть вам у будівництві міцного, довголіття власної родини.

Зробіть перший крок і зверніться за відповідною інформацією до служби у справах дітей виконавчого комітету Першотравенської міської ради за адресою: вул. Кобзарая, буд. 15а,     м. Першотравенськ, тел.: (05633) 5-35-14.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь