A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

У Першотравенську встановлено новий тариф на теплопостачання

Дата: 01.10.2021 15:02
Кількість переглядів: 3207

Фото без опису1 жовтня відбулось засідання виконавчого комітету Першотравенської міської ради. Цього дня члени виконкому розглянули 5 нагальних питань.

Розглянувши звернення Першотравенського МЖКП, було прийнято рішення  про встановлення тарифів на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії в місті Першотравенську. Як зазначила директор міського житлово-комунального підприємства Ірина Кривенко, відповідно до чинного законодавства перерахунок тарифів має здійснюватися щороку. Підприємство змушене коригувати затверджений тариф у зв’язку зі зростанням вартості його складових (вугілля, вода, мінімальна заробітна плата, перевезення вугілля тощо).

Ситуація ускладнюється неповною оплатою споживачами за комунальні послуги. Наразі борг населення перед підприємством за послугу теплопостачання складає 36 млн грн. Підприємство веде роботу з боржниками через суди. Крім того, здійснюється відключення злісних неплатників від послуги водовідведення.

Так, з 01.10.2021 встановлено одноставковий тариф на теплову енергію в місті Першотравенську для всіх категорій споживачів за 1 Гкал з ПДВ у розмірі 1400,12 грн (попередній тариф становив 1208,99 грн/Гкал з ПДВ).

Двоставковий тариф на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії  для всіх категорій споживачів з ПДВ встановлено у розмірі:

- умовно-змінна частина тарифу на послугу з постачання теплової енергії - 662,56 грн/Гкал;      

- умовно-постійна частина тарифу (місячна плата за одиницю приєднаного теплового навантаження) -  253721,94 грн/Гкал/год. У переводі на 1 м², опалювальної площі для населення складає 6,22 грн/м².

Умовно-змінна частина враховує вартість вугілля та електроенергії. Сплачується протягом опалювального періоду.

Умовно-постійна частина враховує решту витрат, крім вугілля та електроенергії. В грошовому виразі - це плата за одиницю (1 Гкал/год.) теплового навантаження об'єктів теплоспоживання. Сплачується протягом всього року.

Довідково: у м. Павлограді новий тариф на теплопостачання почне діяти з 15.10.2021 та становитиме 3016,18 грн/Гкал; у м. Тернівці тариф встановлено 01.10.2021 у розмірі 1328,29 грн/Гкал.

Також цього дня було погоджено річний план надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення Першотравенського МЖКП на 2021 рік.

Крім того, начальник управління праці та соціального захисту населення Сергій Яковіненко поінформував про підсумки виконання міської програми оздоровлення та відпочинку дітей міста Першотравенська в 2014-2021 роках за 9 місяців 2021 року. Він зазначив, що у зв’язку з поширенням COVID-19 на базі закладів середньої освіти міста відкриття таборів відпочинку не відбулося.

З початку цього року дитячі оздоровчі табори розпочали роботу з оздоровлення дітей пільгових категорій. Виконання програми оздоровлення та відпочинку дітей міста забезпечено за кошти міського, обласного і державного бюджетів. Оздоровлено 88 дітей пільгових категорій.     До дитячого оздоровчого табору «Молода Гвардія» м. Бердянська за кошти міського бюджету було направлено 40 дітей пільгових категорій із числа дітей-сиріт та дітей з дитячих будинків сімейного типу. На оздоровлення дітей цих категорій спрямовано 445,2 тис. грн.

До дитячого оздоровчого центру соціальної реабілітації санаторного типу «Перлина Придніпров’я» було направлено 19 дітей, з них 2 дітей з багатодітної сім’ї, і дитина – батьки, якої є учасниками бойових дій, 2 обдаровані дитини, 14 вихованців Першотравенського багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру «Берегиня».

До міжнародного дитячого центру «Артек» було направлено 13 дітей, з них 9 дітей з багатодітних родин, 1 дитина з інвалідністю, 2 дитини під опікою, 1 дитина із числа внутрішньо переміщених осіб.

До українського дитячого центру «Молода Гвардія» було направлено 14 дітей, з них 6 дітей з багатодітних родин, 1 дитина – батьки якої є учасниками бойових дій, 2 дитини з ДБСТ, 1 дитина-спортсмен, учасник всеукраїнських змагань, 2 дитини – відмінниці навчання, 1 дитина під опікою, 1 дитина із числа ВПО.

Вперше в серпні була направлена 1 дитина з багатодітної сім’ї в ДЦ «Артек-Прикарпаття-Соколята» с. Хирів, Львівської області до гірського табору.

У жовтні продовжуватиметься робота з оздоровлення дітей міста. До кінця року планується оздоровлення дітей пільгових категорій міста згідно з планом-розподілом путівок.

Також Сергій Яковіненко доповів про стан травматизму невиробничого характеру  в м. Першотравенську за 9 місяців 2021 року. За його словами, за звітний період зареєстровано 1079 випадків травм невиробничого характеру. У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року кількість травм зменшилося на  258 випадків.

З метою профілактики травматизму невиробничого характеру, управління праці та соціального захисту населення звертається до мешканців та гостей міста з проханням дотримуватись правил безпечної поведінки у побуті: щодо безпечної експлуатації електричних і газових побутових приладів, додержання правил дорожнього руху, пожежної безпеки, поведінки на воді тощо. 

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь