A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 08:08
Кількість переглядів: 872

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. На долю цих людей випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Усунення бар’єрів на шляху до самореалізації осіб з особливими потребами, гарантування доступу до гідної освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики держави і нашого міста. Ми поступово намагаємося впровадити європейські стандарти життя для цієї категорії громадян, сприяти їх інтеграції в сучасне суспільство.

У рамках міської програми соціального захисту населення «Турбота» у 2021 році на виплату допомоги на дітей з інвалідністю до Дня захисту дітей та Дня Святого Миколая з міського бюджету спрямовано 380 тис. грн. На виплату грошової допомоги найбільш неадаптованим у фізичному плані інвалідам 1, 2 групи та дітям-інвалідам до 18 років, які пересуваються на візках, спрямовано 432 тис. грн. На придбання подарунків з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю з міського бюджету спрямовано 50 тис. грн.

Постійно спрямовуються кошти міського бюджету та освітньої субвенції на оснащення інклюзивно-ресурсного центру, а також інклюзивних класів і груп закладів освіти. Цьогоріч  на придбання спеціальних засобів корекції для ІРЦ, обладнання, матеріалів, оснащення кабінетів спрямовано понад  300 тис. грн. На придбання спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку, придбання техніки для інклюзивних класів закладів освіти спрямовано понад 200 тис. грн. На корекційно-розвиткові заняття витрачено 50 тис. грн.

Практика показує, що люди з особливими потребами можуть бути та стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, у тому числі й абсолютно здорових громадян. Адже ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.

Тож хочеться побажати всім людям з обмеженими можливостями витримки, здоров’я, оптимізму, можливості втілити в реальність всі свої плани та задуми.

Оксана Вінницька, міський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь