A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

14 грудня - День вшaновування учасників ліквідації наслідків аварії нa Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2021 09:02
Кількість переглядів: 652

Фото без описуШановні учасники ліквідації наслідків аварії нa Чорнобильській АЕС! Не стихає відлуння Чорнобильських дзвонів, не втрачає своєї гіркоти слід, який залишила після себе страшна аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС. Родюча чорнобильська земля стала «зоною», непридатною для життя.

Сім місяців 1986 року, протягом яких героїчними зусиллями та самовідданою мужньою працею сотень тисяч людей, які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, вдалось приборкати вогнище радіації. В знак подяки за їх героїзм заснована дата 14 грудня як День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня офіційно було повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Наслідки техногенної аварії були б ще жахливішими, якби не мужність і жертовність тих людей, які вже у перші дні страшного лиха прибули на Чорнобильську АЕС і вступили у бій з невидимим ворогом - радіацією.

Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину шани всім, хто, рятуючи світ від ядерної небезпеки, жертвував найдорожчим - своїм здоров’ям і життям.

Вірю, що жах чорнобильської катастрофи залишиться у минулому й ніколи не повториться, а  ваш величний подвиг додаватиме усім нам впевненості  у завтрашньому дні. Висловлюю  щирі слова вдячності всім учасникам-ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС і зичу вам міцного здоров’я, мирного неба, сімейного затишку, шани і щирої поваги від людей та довгих років життя!        

Оксана Вінницька, міський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь