A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2021 15:20
Кількість переглядів: 659

Фото без опису14 грудня в Україні традиційно вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У цей день 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Цього дня у Першотравенську на меморіалі Слави відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятного знака ліквідаторам та постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за участю представників міської влади і членів громадської організації «Союз Чорнобиль України».                        

Довідково:

Наразі в Першотравенську мешкає 109 чорнобильців. Серед них 18 ліквідаторів І категорії, у тому числі 11 - внутрішньо переміщені особи; 49 - ІІ категорії, з них 1 внутрішньо переміщена особа; 26 ліквідаторів ІІІ категорії та 10 дітей. Шестеро жінок наразі залишилися вдовами.

Цьогоріч на матеріальну допомогу та ліки чорнобильцям з міського бюджету направлено 58 тис. грн. Також за рахунок міського бюджету ліквідаторам І і ІІ категорій раз на рік відшкодовується проїзд по Україні: особам І категорії - 100%, ІІ-ї - 50%. У закладах освіти діти чорнобильців харчуються з 50% знижкою, з 01 січня 2022 року - харчуватимуться безкоштовно.          

                                                                                     Відділ з питань внутрішньої політики та інформації      

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь