A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Міська рада затвердила Стратегію розвитку Першотравенська та бюджет громади на 2022 рік

Дата: 23.12.2021 11:13
Кількість переглядів: 1110

Фото без опису21 грудня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулося засідання 9-ї сесії міської ради VІІІ скликання. У порядку денному депутати розглянули 34 нагальні питання.

З метою забезпечення планомірних інвестицій в соціально-економічний розвиток міста Першотравенська, сприяння забезпеченню розбудови його інфраструктури та підвищення життєвого рівня мешканців міста було затверджено Стратегію сталого розвитку Першотравенської міської територіальної громади на період до 2030 року. Реалізація Стратегії здійснюватиметься за трьома основними напрямами: А. Трансформація економіки громади в інноваційну, «зелену» циркулярну модель розвитку та інвестиційної привабливості; Б. Зелена, безпечна, комфортна та енергоефективна громада; С. Громада гідності та ефективного врядування, орієнтована на людський розвиток, оздоровлення, туризм та якісне дозвілля.

Крім того, було затверджено програму соціально-економічного та культурного розвитку міста Першотравенська на 2022 рік.

Цього дня міська рада затвердила бюджет Першотравенської міської територіальної громади на 2022 рік. Обсяг доходів бюджету громади на наступний рік розраховано у сумі 232 млн грн, у тому числі: доходи загального фонду - 229,7 млн грн; доходи спеціального фонду - 2,3 млн грн.

Прогнозні показники доходів бюджету на 2022 рік без урахування міжбюджетних трансфертів порівняно із очікуваними показниками 2021 року зменшуються на 5,2 млн грн, або на 2,9%. Зменшення обсягу надходжень загального фонду бюджету на 4,3 млн грн спричинено зниженням надходжень податку на доходи фізичних осіб, оскільки згідно з листом від ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» ініційована зміна порядку зарахування та розподілу ПДФО між громадами міста Першотравенська та Миколаївською ОТГ. Завдяки досягнутим домовленостям визначено обсяг базового фонду оплати праці працівників ШУ «Першотравенське», з якого ПДФО буде зараховано до бюджету Першотравенської міської територіальної громади.

Фінансовий ресурс власної дохідної частини загального фонду бюджету на 2022 рік (без урахування міжбюджетних трансфертів) визначено у сумі 168 млн грн. Обсяг доходів загального фонду зменшено на 7,5 млн грн, або 4,3 % порівняно з плановими показниками 2021 року.

Видатки міського бюджету визначені відповідно до потреби у  фінансовому ресурсі на 2022 рік щодо утримання бюджетних установ та закладів.

Так, передбачені видатки у розмірі 6,7 млн грн на надання фінансової підтримки міській лікарні. На придбання медикаментів на вторинному рівні передбачено 1,7 млн грн, на забезпечення харчуванням пацієнтів відділень лікарні - 355 тис. грн. На супровід мобілізаційної роботи міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (оплату праці медичних працівників, залучених до роботи у військово-лікарській комісії) передбачено 345 тис. грн. На оплату енергоносіїв заплановано 3,7 млн грн. Окрім того, заплановано 227 тис. грн на проведення проєктних робіт з реконструкції інфекційного відділення, яке планується здійснити коштом субвенції з Державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій.

Первинній медичній ланці передбачені видатки у розмірі 3,4 млн грн на надання фінансової підтримки міському центру первинної медико-санітарної допомоги. Передбачені кошти у сумі 950 тис. грн на реалізацію впровадження субпроєкту з Українським фондом соціальних інвестицій «Покращення умов надання первинної медичної допомоги у амбулаторії ЗПСМ № 2 Першотравенського міського ЦПМСД» із залученням інвестицій УФСІ в обсязі 9,5 млн грн. На придбання медикаментів по первинному рівню медицини врахована повна потреба та передбачено 1,9 млн грн, на оплату енергоносіїв - 491 тис. грн.

Дошкільним закладам освіти передбачені видатки загального та спеціального фондів у сумі 44,2 млн грн.  Мережа груп по дошкільних закладах освіти складає 47 груп із наповнюваністю 18 дітей. На забезпечення безкоштовним харчуванням з 40% компенсацією з бюджету норми харчування у дошкільних закладах освіти – до 40-54 грн, з 50%-100% компенсацією з бюджету  пільгового  харчуванням дітей, батьки яких є учасниками АТО, дітей потерпілих від Чорнобильської катастрофи, дітей-інвалідів, дітей з багатодітних родин  передбачено  1,8 млн грн.

Закладам загальної середньої освіти передбачені видатки у сумі 20,8 млн грн. Кошти бюджету будуть спрямовуватися на утримання приміщень ліцеїв, оплату праці технічного та іншого персоналу, здійснення заходів із підготовки до осінньо-зимового періоду, проведення ремонтних та відновлювальних робіт тощо. Мережа класів по ліцеях складає 121 клас із наповнюваністю 25 учнів. Харчування учнів пільгових категорій передбачено із розрахунку норми до 65 грн (діти, батьки яких є учасниками АТО, дітей потерпілих від Чорнобильської катастрофи, дітей-інвалідів, дітей з багатодітних родин тощо) - 3,3 млн грн.

Як і в минулих роках, фінансування видатків на ліцеїв міста за рахунок коштів освітньої субвенції з державного бюджету буде здійснюватися виключно на заробітну плату педагогічних працівників (59,7 млн грн).

На позашкільну освіту передбачені видатки у сумі 2,6 млн грн, які спрямовуються на здійснення діяльності Центру дитячої творчості «Надія».

На забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсного центру передбачені видатки загального фонду у розмірі 1,7 млн грн. На утримання центу передбачено освітню субвенцію у сумі 1,6 млн грн, яка спрямовуватиметься на оплату праці педагогічних працівників закладу. Інші видатки проводяться за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади.

За рахунок субвенції з обласного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету передбачені видатки у розмірі 489 тис. грн.

На оздоровлення та відпочинок дітей передбачені видатки загального фонду у розмірі 500 тис. грн.

Розрахунковий показник по програмах у сфері освіти за загальним та спеціальним фондами бюджету становить 135,9 млн грн, з них кошти на оплату праці працівників галузі - 110,3 млн грн.

Видатки на культуру обраховані в сумі 17,2 млн грн. На мистецьку школу передбачені видатки у сумі 4,8 млн грн. Утримання одного учня школи у 2022 році обійдеться бюджету у 26,3 тис. грн (кількість учнів складає 182 дитини), при цьому ресурс бюджету міської територіальної громади становить 4,3 млн грн, кошти від батьківської плати - 447 тис. грн.

На забезпечення діяльності бібліотек передбачені видатки загального фонду у розмірі 1,7 млн грн.

На забезпечення діяльності будинків  культури «Україна» і «Шахтар» передбачені видатки у сумі 8,7 млн грн. Затрати бюджету на фінансування у 2022 році занять 1 учасника художньо-аматорських колективів становить 20,1 тис. грн на рік (кількість учасників художньо-аматорських колективів 432 особи).

На забезпечення організації та проведення загальнодержавних та міських свят у наступному році передбачені видатки у розмірі 400 тис. грн.

На утримання та забезпечення діяльності центру соціальних служб передбачені видатки загального фонду у розмірі 1,4 млн грн. Кошти спрямовуються на реалізацію програм та заходів стосовно сім’ї, жінок та молоді.

На виконання цільової соціальної програми "Молодь Першотравенська" передбачені видатки загального фонду у розмірі 90 тис. грн.

На проведення спортивної роботи в місті передбачені видатки у розмірі 145 тис. грн та на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту - 70 тис. грн.

На утримання ДЮСШ «Шахтар» передбачені видатки у розмірі 3,8 млн грн. Вартість утримання одного учня бюджетним коштом (всього 258 учнів) у ДЮСШ у 2022 році становитиме 14,8 тис. грн на рік.

Пріоритетним завданням в 2022 році залишається забезпечення реалізації державної соціальної політики на території міста у сфері соціального захисту населення. З метою соціальної підтримки малозабезпечених верств населення, ветеранів війни і праці, почесних громадян міста, соціального захисту дітей-сиріт і багатодітних сімей у місті затверджено міську програму соціального захисту і адресної підтримки ветеранів війни, осіб з інвалідністю та окремих категорій громадян «Турбота» на 2020-2024 роки. На виконання заходів зазначеної програми у 2022 році планується спрямувати кошти бюджету у загальній сумі 2,9 млн грн. Прогнозна кількість отримувачів матеріальної допомоги за програмою у 2022 році становитиме 721 особу (середній розмір виплати на 1 особу - 2,9 тис. грн).

Окрім того, передбачені кошти на виконання заходів міської Програми здійснення депутатами Першотравенської міської ради повноважень, виконання передвиборних програм та доручень виборців на 2021-2025 роки, а саме на надання матеріальної допомоги мешканцям міста та інші заходи передбачені кошти у розмірі 1 млн грн.

На забезпечення функціонування Першотравенського територіального центру надання соціальних послуг передбачені видатки у сумі 4,2 млн грн. Видатки на продукти харчування заплановані у загальній сумі 215 тис. грн. У 2022 році планується охопити соціальним супроводом 542-ох пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян міста. Обслуговування та соціальний супровід одного підопічного терцентру коштуватиме бюджету 7,6 тис. грн.

На пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за рахунок субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам передбачені кошти загального фонду у сумі 26 тис. грн.

На благоустрій міста передбачені видатки загального фонду у розмірі 7,8 млн грн, а саме: на виконання заходів з благоустрою міста (підтримка відповідних служб для надання послуг) - 2,2 млн грн; оплата вуличного освітлення та поточний ремонт мереж - 2 млн грн; утримання міського господарства (придбання дорожніх знаків, фарби, піску, солі; прибирання вулиць, полив клумб, обслуговування кладовища тощо) - 3,6 млн грн.

У резервному фонді місцевого бюджету передбачені видатки загального фонду у розмірі 1,5 млн грн для здійснення непередбачених видатків, що не мають постійного характеру і не могли бути передбачені під час складання проєкту бюджету.

У 2022 році м. Першотравенську передбачена реверсна дотація (вилучення до державного бюджету) з бюджету міської територіальної громади в загальній сумі  11,1 млн грн

Загальний обсяг видаткової частини становить 231,7 млн грн, у тому числі загальний фонд - 226,4 млн грн; спеціальний фонд - 5,3 млн грн.

У цілому бюджет Першотравенської міської територіальної громади на 2022 рік є збалансованим, пропозиції головних розпорядників бюджетних коштів враховані в межах можливостей його ресурсної частини.

Також депутати затвердили план роботи міської ради на 2022 рік, низку міських програм, погодили штатний розклад Першотравенського МЖКП та КП «ТЕРРА-НОВА» на 2022 рік та розглянули низку питань земельного характеру.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь