A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Українці провели на лікарняних на 22,7% більше днів за підсумками 11 місяців

Дата: 28.12.2021 14:46
Кількість переглядів: 426

Упродовж січня-листопада 2021 року Фонд соціального страхування України прийняв на оплату 36,7 мільйона днів лікування від захворювань, травм, а також догляду за хворими рідними і проходження самоізоляції від COVID-19 українськими працівниками. Це на 22,7% більше, ніж за той же період 2020 року.

Загальна сума нарахованих за цей період допомог по тимчасовій втраті працездатності склала майже 13,7 мільярда гривень.

Середній розмір допомоги від ФССУ за один день лікування склав 372,75 гривні.

Таке зростання днів тимчасової непрацездатності спостерігається Фондом з минулого року та у більшій мірі пов’язане із розповсюдженням коронавірусної хвороби. Це, у поєднанні з іншими факторами, призводить до перевищення потреби у видатках над фактичними доходами від частки ЄСВ, з якої складається бюджет Фонду. За підсумками листопада потреба у видатках перевищила надходження на понад 2,7 мільярда гривень.

Докладніше за посиланням.

Нагадаємо, попри наявні затримки у фінансуванні матеріального забезпечення, усі види виплат надаються ФССУ у повному обсязі. Фінансування допомог за лікарняними листками здійснюється Фондом на підставі отриманої від страхувальника (роботодавця) заяви-розрахунку, від терміну подачі якої залежить дата фінансування матеріального забезпечення. Дізнатись, чи вже перераховано Фондом кошти, застраховані особи можуть у телеграм-каналі ФССУ https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників, де щоденно оновлюється інформація про стан фінансування заяв-розрахунків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь