A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Привітання міського голови Оксани Вінницької з Новим роком та Різдвом Христовим

Дата: 31.12.2021 09:58
Кількість переглядів: 740

Фото без описуДорогі першотравенці! Щиро вітаю Вас з прийдешніми святами - Новим 2022 роком та Різдвом Христовим. Новорічне свято – це завжди нові надії і сподівання. Тож нехай всі заповітні бажання і мрії обов’язково здійсняться в Новому році.

Рік, що минає, був для нашого міста плідним. Попри труднощі ми успішно долали проблеми, створювали комфортне середовище для життя містян.

Цьогоріч, як і обіцяли, значна увага була приділена ремонту центральних доріг. Так, за кошти міського бюджету капітально відремонтовано дорогу на вулиці Молодіжній, на що спрямовано 10 млн грн. За рахунок субвенції з державного бюджету обласному бюджету в сумі понад 55 млн грн капітально відремонтовано дороги на вулицях Чайковського, Шахтарської Слави і Ювілейній. У наступному році роботу в цьому напрямку буде продовжено.

Для вирішення наболілої проблеми водопостачання міста на території майданчика № 10 ведеться будівництво резервуара для питної води ємністю 2000 м3. У 2020 році було виготовлено проєктно-кошторисну документацію, на що спрямовано 200 тис. грн з міського бюджету. На будівництво резервуара народним депутатом  спрямовано 8 млн грн з державного бюджету. Завдяки спільним зусиллям очільників міст Західного Донбасу, народного депутата Романа Каптєлова та керівництва області зрушилось з місця питання модернізації водогону «Дніпро - Західний Донбас». На це з обласного бюджету спрямовано 70 млн грн.

Завдяки плановій підготовці теплового господарства до осінньо-зимового сезону опалювальний період в місті розпочався, як і в попередні роки, завчасно.

Другий рік поспіль в умовах пандемії значна увага приділялася закладам охорони здоров’я міста. Цьогоріч за програмою Президента України «Велике будівництво» здійснено реконструкцію відділення екстреної медичної допомоги на суму 24 млн грн. Крім того, в міській лікарні впроваджується проєкт «Капітальний ремонт кисневої станції», кошторисна вартість якого складає 4,5 млн грн. У 2021 році на підтримку міської лікарні з міського бюджету спрямовано 6,7 млн грн. Ці кошти спрямовані на придбання медикаментів, реактивів, тест-систем, обладнання, виконання поточних ремонтів, оплату енергоносіїв тощо.

Фінансування з міського бюджету Центру первинної медико-санітарної допомоги склало 2,5 млн грн, які були направлені на безоплатні ліки, лікувальне харчування, імуносупресивні препарати, медикаменти для невідкладної допомоги, засоби індивідуального захисту тощо. За рахунок коштів Національної служби здоров'я України на суму понад 260 тис. грн в амбулаторії №1 облаштовано ліфт для пацієнтів з особливими потребами.

Щороку значні кошти спрямовуються на заклади освіти. У 2021 році завершили встановлення пожежної сигналізації та системи оповіщення про пожежу в ліцеях на суму 2,6 млн грн. Наразі всі ліцеї міста вже оснащені сучасними пожежними системами. Проведено поточний ремонт туалетних приміщень у ліцеях № 1, 3, 5 на 1,1 млн грн. Придбано комп’ютерну техніку для ліцеїв - 500 тис. грн. Закуплено спеціальні засоби корекції та оснащення для кабінетів інклюзивно-ресурсного центру  на суму 662 тис. грн тощо. На придбання матеріалів, обладнання, інвентарю та підготовку закладів освіти міста до осінньо-зимового періоду спрямовано 1,5 млн грн.

Залучення інвестицій залишається пріоритетним напрямком роботи міської влади. У рамках співпраці з Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) за фінансової підтримки Уряду Німеччини виконано повну заміну вікон на нові енергозберігаючі у дитячому садку «Казка». Також у рамках проєкту УФСІ здійснено реконструкцію першого поверху гуртожитку на вул. Чайковського, 2 під житло для внутрішньо переміщених осіб. Крім того, підписано рамкову угоду з УФСІ щодо співпраці у медичній галузі. У 2022 році будуть виконані капітальні ремонти в амбулаторії № 2  Центру первинної медико-санітарної допомоги (кошти фонду - 9,5 млн грн, співфінансування з міського бюджету - 950 тис. грн).

У березні Першотравенський ЦНАП переїхав у нове приміщення. Тут виконано ремонт та встановлено сучасну систему кондиціювання за кошти міського бюджету (900 тис. грн). За кошти міжнародної Програми «U-LEAD з Європою» придбано сучасну комп’ютерну та оргтехніку, програмне забезпечення, меблі, спеціалізовану систему  керування чергою (800 тис. грн).

Цьогоріч Першотравенськ став на шлях трансформації вугільних регіонів. За підтримки компанії ДТЕК спеціалістами Агентства сталого розвитку «АСТАР» розроблено профіль міста, інвестиційний паспорт громади та визначено основні напрямки розвитку економіки міста після закриття шахт.

У рамках трансформації міською владою ведеться робота щодо енергомодернізації міста. Підписано Меморандум  про взаєморозуміння щодо впровадження котелень на біомасі в міських системах централізованого теплопостачання з інвестиційним фондом RSJ і інвестиційною групою ISATEX.

Готуються до запуску два виробничих цикли - виробництво меблів разом із столярним цехом і навчально-виробничий комплекс "Синергія", де будуть поєднані швейна справа, тренінговий центр, курси крою та шиття, майстерня для ручних виробів тощо.

Вірю, що в Новому 2022 році наше життя обов’язково зміниться на краще. Головне – пам`ятати, що разом ми зможемо здолати ті виклики, що ставить перед нами життя. Спільними зусиллями ми будемо продовжувати робити Першотравенськ процвітаючим, а громаду – міцнішою!

Нехай зимові свята принесуть мир і злагоду, впевненість у майбутньому. Зичу вам міцного здоров'я, успіхів, родинного щастя, достатку і благополуччя! Бажаю гарного настрою і любові! Хай у вашому житті панують гармонія та удача!

                                                               Оксана Вінницька, міський голова

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь