A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Відбулась презентація нового меню дитячого харчування

Дата: 24.01.2022 16:08
Кількість переглядів: 1185

Фото без опису21 січня в ліцеї №5 представники товариства «Гарна страва», яке надає послуги з  харчування в освітніх закладах міста,  презентували страви для нового меню. У заході взяли участь керівництво міста та міського відділу освіти, керівники ліцеїв та батьки. Перед дегустацією страв обговорювались важливі питання щодо змін у новому шкільному  харчуванні.

 

Як було зазначено присутнім, наразі акцент робиться на зменшенні об’ємів споживання цукру, солі, виключенні з меню ковбасних та кондитерських виробів. Натомість додається багато нових цікавих і корисних страв. У пріоритеті - рослинні продукти з високим вмістом харчових волокон. Перевага надається злаковим кашам та макаронним виробам з вищим вмістом харчових волокон, які рекомендується чергувати з бобовими. Також за затвердженими нормами збільшено кількість фруктів та молочних продуктів. Приблизно 75% продуктів у їдальнях мають бути рослинного походження: овочі, салати, злакові, фрукти та ягоди. Заборонено використовувати соуси та майонези, крім кетчупу з високим вмістом томатів.

 

Директор та технолог ТОВ «Гарна страва» надали відповіді на всі поставлені присутніми питання та запевнили, що кухарі продовжуватимуть вдосконалювати навички, аби  зробити харчування дітей більш різноманітним і корисним.

 

Під час дегустації присутні ознайомились з різними варіантами страв, які всім прийшлися до смаку.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь