Відбулась презентація нового меню дитячого харчування
21 січня в ліцеї №5 представники товариства «Гарна страва», яке надає послуги з харчування в освітніх закладах міста, презентували страви для нового меню. У заході взяли участь керівництво міста та міського відділу освіти, керівники ліцеїв та батьки. Перед дегустацією страв обговорювались важливі питання щодо змін у новому шкільному харчуванні.
Як було зазначено присутнім, наразі акцент робиться на зменшенні об’ємів споживання цукру, солі, виключенні з меню ковбасних та кондитерських виробів. Натомість додається багато нових цікавих і корисних страв. У пріоритеті - рослинні продукти з високим вмістом харчових волокон. Перевага надається злаковим кашам та макаронним виробам з вищим вмістом харчових волокон, які рекомендується чергувати з бобовими. Також за затвердженими нормами збільшено кількість фруктів та молочних продуктів. Приблизно 75% продуктів у їдальнях мають бути рослинного походження: овочі, салати, злакові, фрукти та ягоди. Заборонено використовувати соуси та майонези, крім кетчупу з високим вмістом томатів.
Директор та технолог ТОВ «Гарна страва» надали відповіді на всі поставлені присутніми питання та запевнили, що кухарі продовжуватимуть вдосконалювати навички, аби зробити харчування дітей більш різноманітним і корисним.
Під час дегустації присутні ознайомились з різними варіантами страв, які всім прийшлися до смаку.
Відділ з питань внутрішньої політики та інформації