A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Відбулось засідання виконавчого комітету

Дата: 24.01.2022 16:10
Кількість переглядів: 1007

Фото без опису24 січня відбулось засідання виконавчого комітету Першотравенської міської ради. В порядку денному члени виконкому розглянули  17  нагальних питань.

Розглянувши звернення Першотравенського МЖКП щодо коригування тарифів на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії, з метою приведення їх у відповідність до фактичних, економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, належного забезпечення споживачів житлово-комунальними послугами було прийнято рішення про встановлення тарифів на  теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії в місті Першотравенську шляхом їх  коригування. 

З 01.02.2022 року відкоригований одноставковий тариф на теплову енергію в місті Першотравенську для всіх категорій споживачів становитиме 1525,86 грн за 1 Гкал з ПДВ.

Відкоригований двоставковий тариф на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії  для всіх категорій споживачів з 01.02.2022 року встановлено у розмірі з ПДВ:

- умовно-змінна частина двоставкового тарифу на послугу з постачання теплової енергії – 781,06 грн/Гкал;           

- умовно-постійна частина двоставкового тарифу на послугу з постачання теплової енергії (місячна плата за одиницю приєднаного теплового навантаження) -  256214,65 грн/Гкал/год. У переводі на 1 м² опалювальної площі тариф становитиме 6,28 грн/ м².

Загальний тариф на послугу теплопостачання зросте на 9%.

Крім того, було погоджено фінансовий план та виробничу програму Першотравенського МЖКП на 2022 рік. Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) на 2022 рік планується в розмірі 140,8 млн грн, у тому числі за напрямками: водопостачання - 26,2 млн грн; водовідведення - 13,6 млн грн; теплопостачання - 84,1 млн грн; вивезення побутових відходів - 6,2 млн грн; інші послуги - 2,3 млн грн; бюджетні кошти - 8,4 млн грн.

Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) планується в розмірі 139,1 млн грн, у тому числі: витрати на сировину та основні матеріали (вода, матеріали, пальне) - 27,3 млн грн; витрати на вугілля - 32,6 млн грн; витрати на електроенергію - 22,5 млн грн; витрати на оплату праці - 34,6 млн грн; відрахування на соціальні заходи - 7,6 млн грн; витрати для підтримання об’єкта в робочому стані (ремонтні роботи, робота транспорту, послуги спец. підприємств, тощо) - 3,8 млн грн; амортизація основних засобів і нематеріальних активів - 4,5 млн грн; інші витрати - 6,1 млн грн. Адміністративні витрати плануються в розмірі 7,6 млн грн; витрати на збут - 3 млн грн; інші операційні доходи - 346 тис. грн; інші операційні витрати -  942 тис. грн.

Плановий фінансовий результат від операційної діяльності є збитковим та складає 9,5 млн грн.

Зважаючи на постійне зростання цін на матеріали та енергоносії, які забезпечують виробничі процеси підприємства, виникає невідповідність діючих тарифів на комунальні послуги фактичним витратам. Зростання витрат призводить до зменшення фінансових ресурсів та погіршує фінансово-економічний стан підприємства.

Також цього дня було затверджено порядок організації харчування учнів закладів загальної середньої освіти м. Першотравенська у новій редакції. Зміни здебільшого зумовлені необхідністю приведення порядку у відповідність до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

На засіданні виконкому були підбиті підсумки виконання міської цільової програми захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної безпеки міста Першотравенська на 2017-2021 роки.

За цей період вдалося реалізувати такі пункти програми:

  • створення матеріально-технічної бази на утримання в боєздатному стані сил та засобів 47 ДПРЧ м. Першотравенська ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області для захисту населення міста при надзвичайних ситуаціях місцевого рівня шляхом закупівлі матеріальних цінностей;
  • придбання, ремонт та технічне обслуговування джерел зовнішнього протипожежного водопостачання (пожежні гідранти);
  • створення місцевого матеріального резерву шляхом закупівлі матеріальних цінностей для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків через закупівлю будівельних матеріалів та засобів загальногосподарського призначення;
  • забезпечення проведення карантинних заходів на території міста тощо.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь