A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

На виконкомі обговорили низку нагальних питань

Дата: 18.02.2022 16:30
Кількість переглядів: 425

Фото без опису18 лютого відбулось засідання виконавчого комітету Першотравенської міської ради. Цього дня члени виконкому розглянули 14  нагальних питань.

Про підсумки виконання бюджету Першотравенської міської територіальної громади за 2021 рік

На початку засідання заступник міського голови – начальник міського фінансового управління Тетяна Макаренкова доповіла про підсумки виконання бюджету Першотравенської міської територіальної громади за 2021 рік. Вона зазначила, що затверджений обсяг зведеного бюджету за доходами складає 247 млн грн, уточнений – 262,6 млн грн. Фактичні надходження склали 260,2 млн грн, або 105,3 % - до затверджених показників та 99,1 % - до уточнених показників. До загального фонду надійшло 244,9 млн грн, до спеціального фонду - 15,3 млн грн.

Власні доходи міського бюджету складають 68,2 %, або 177,3 млн грн; трансферти з бюджетів інших рівнів - 31,8 %, або 82,8 млн грн.

Дохідна частина міського бюджету за власними доходами загального фонду виконана на 98,6 %. Обсяг недовиконання показників загального фонду становить 2,4 млн грн.

Виконання бюджету міської територіальної громади в 2021 році здійснювалось з особливостями, які спричинені обмежувальними заходами щодо запобігання COVID-19, та подовженням карантинних заходів. Також факторами, які вплинули на показники бюджету, стали нестабільний стан енергетичної галузі України. 2021 рік став початком процесів трансформації вугільних регіонів Західного Донбасу через поступове закриття вугільно-видобувних підприємств.

Минулого року не виконані планові показники з податку на  доходи фізичних осіб, що сплачуються із доходів платників податку у вигляді заробітної плати. Обсяг недовиконання становить 5 млн грн.

Загальний обсяг офіційних трансфертів,  що надійшли в 2021 році до загального фонду міського бюджету, становить 71,9 млн грн.

Субвенції з державного бюджету  місцевим бюджетам надійшли у сумі  65,3 млн грн, у тому числі: освітня субвенція - 65,1 млн грн; субвенція на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України - 208,3  тис. грн.

Видатки зведеного міського бюджету за 2021 рік виконано в обсязі 243,2 млн грн,  у тому числі: загальний фонд - на суму 211,7 млн грн; спеціальний фонд - на 31,5 млн грн.

У структурі бюджетних програм пріоритетне направлення займали  програми соціально-культурної  сфери, на які спрямовано 191,4 млн грн, або 90% коштів міського бюджету від загальної суми видатків, а саме: освіта - 127,6 млн грн; охорона здоров’я - 9,8 млн грн; соціальний захист та соціальне забезпечення населення - 9 млн грн; культура і мистецтво - 10 млн грн; фізична культура і спорт - 4 млн грн тощо.

На соціально захищені видатки (заробітна плата, медикаменти, харчування, енергоносії   тощо) направлено 190,1 млн грн, або 90 % від загальної суми видатків.

На фінансування житлово-комунального господарства у 2021 році спрямовано 23,4 млн грн, зокрема: на утримання зеленого господарства - 838 тис. грн; утримання дорожнього господарства - 1,7 млн грн; оплата вуличного освітлення - 1,4 млн грн; інші послуги з благоустрою (утримання дільниці озеленення та  благоустрою, електрослужби) - 2,2 млн грн; будівництво об'єктів житлово-комунального господарства (резервуар для зберігання питної води) - 3,4 млн грн; капітальний ремонт доріг - 9 млн грн тощо.

На проведення відновлювальних робіт та капітальних ремонтів з утримання будівель і споруд та інші заходи у 2021 році за рахунок коштів бюджету розвитку було спрямовано 10,5 млн грн,  у тому числі: придбання обладнання та проведення капітальних ремонтів закладів освіти - 4,9 млн грн;  придбання обладнання та проведення капітальних ремонтів міської лікарні - 4,8 млн грн тощо.

У 2021 році розпочато процес закриття шахт «ДТЕК Павлоградвугілля», який спричинив необхідність перерозподілу податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати працівників підприємств між територіальними громадами Західного Донбасу.

Багато років ведуться перемовини із суміжними територіальними громадами щодо визначення меж міста, але наразі це питання залишається відкритим. Неузгодженість територіальних меж Першотравенська та сусідніх громад у поєднанні з процесом закриття шахт могла призвести до кардинальної зміни показників горизонтального вирівнювання міського бюджету, а саме замістити реверсну дотацію (вилучення до державного бюджету) на базову дотацію міському бюджету з державного бюджету. Це б спричинило різке зниження обсягів власних надходжень дохідної частини бюджету Першотравенської міської територіальної громади вже у 2022 році на 63,2% та зменшило б обсяг зведеного бюджету міста до 131,7 млн. грн, що на 113,2 млн грн (майже в 2 рази) менше ніж фактичні надходження 2021 року.

Протягом минулого року на всіх рівнях обговорювались можливі шляхи бюджетування у               2022 році Першотравенської міської ТГ та Миколаївської ОТГ. За підсумками проведених перемовин керівництву міста вдалось відстояти позицію приналежності  «Шахтоуправління Першотравенське», як платника податків до бюджету Першотравенської міської територіальної громади,  та сформувати бюджет 2022 року в обсязі 229,8 млн грн.

Встановлено новий тариф на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення

З метою приведення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення в місті Першотравенську у відповідність до фактичних, економічно обґрунтованих витрат на їх надання, належного забезпечення споживачів житлово-комунальними послугами, на підставі розрахунків, наданих Першотравенським МЖКП, прийнято рішення про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Так, з 18.02.2022 тариф на послугу з централізованого водопостачання в місті Першотравенську для всіх категорій споживачів становитиме 41,24 грн за 1 куб. м з урахуванням ПДВ, а тариф на послугу з централізованого водовідведення - 16,86 грн за 1 куб. м з урахуванням ПДВ. Тобто, загальний тариф на водопостачання та водовідведення становитиме 58,10 грн за 1 куб. м (діючий тариф складає 42,57 грн за 1 куб. м). Зростання тарифу становить 36 %.

Основними чинниками росту тарифів є збільшення вартості їх складових, а саме: води - на 11%; електроенергії - на 51%; заробітної плати - на 9%; солі - на 2%.

Також директор Першотравенського МЖКП прозвітувала про виконання фінансового плану, виробничої програми та фінансово-господарську діяльність підприємства за 2021 рік. Вона зазначила, що фінансовим   результатом діяльності підприємства за минулий рік став збиток  у сумі 13,1 млн грн. Це спричинено невідповідністю діючих тарифів на комунальні послуги фактичним витратам, а також неповною оплатою споживачами комунальних послуг. Так, станом на 01.02.2022 загальна заборгованість населення за спожиті житлово-комунальні послуги становить 46,6 млн грн.

Про виконання  міської програми «Здоров’я населення м. Першотравенська»

Директор Першотравенського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Любов Ровенчук доповіла про підсумки виконання  міської програми «Здоров’я населення           м. Першотравенська» за 2021 рік. Вона зазначила, що у минулому році на утримання закладу з міського бюджету направлено кошти в обсязі  2,2 млн грн.

У місті забезпечено безперебійне функціонування трьох амбулаторій, де працює 17 лікарів та 42 працівники середнього медичного персоналу. Медичним персоналом Першотравенського МЦПМСД обслуговується населення міста та пацієнти з ближніх районів.

Для забезпечення умов безпечного материнства, здорового дитинства і збереження  репродуктивного здоров’я населення було закуплено молочні суміші для дітей, народжених від ВІЛ-інфікованих матерів, та лікувальне харчування для дитини, хворої на фенілкетонурію, дітей-інвалідів забезпечено пільговими рецептами та підгузками  на загальну суму 581,4 тис. грн.

Для виконання заходів з імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб було забезпечено деззасобами, засобами індивідуального захисту найбільш вразливих до захворювань верств населення та медичних працівників у період спалаху COVID-19 на суму 178,4  тис. грн.

Для запобігання розповсюдженості  інфекційних соціально небезпечних хвороб спрямовано 311,7 тис. грн на придбання туберкуліну.

У напрямі щодо соціального захисту населення було придбано медикаменти для невідкладної допомоги та забезпечено безоплатними рецептами пільгові категорії населення на суму 690,5  тис. грн.

Згідно із заходами програми щодо забезпечення осіб після транслантації органів імуносупресивними препаратами  використано 73,8 тис. грн.

Для профілактики та лікування цукрового діабету у дітей було придбано тест-смужки на суму 42,2 тис. грн.

На оплату комунальних послуг та енергоносіїв  направлено 191,8 тис. грн.

У  2022 році Українським фондом соціальних інвестицій за кошти гранту Уряду Німеччини, що надаються через німецький державний банк розвитку KfW буде проведено капітальний ремонт амбулаторії № 2. Наразі роботи вже розпочато.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь