A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

З початку війни лікарні Дніпропетровщини прийняли 67 поранених дітей із зони бойових дій

Дата: 11.05.2022 15:25
Кількість переглядів: 474

Фото без описуЗ початку війни медзаклади Дніпропетровщини прийняли на лікування 67 поранених дітей.  Хлопчики й дівчатка – із зони активних бойових дій. Більшість – школярі. Майже в кожного – мінно-вибухові травми. Нині у лікарнях регіону залишаються 10 маленьких пацієнтів. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

 

«Перші діти з важкими пораненнями почали поступати на Дніпропетровщину вже 2 березня. За тим, звідки привозять маленьких пацієнтів, можна прослідкувати усю географію бойових дій», – зазначила начальниця відділу департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Наталія Шмалько.

 

Вона наголосила, що дітей доправляли з найгарячіших точок Донецької, Луганської, Харківської і Херсонської областей. Зокрема, Маріуполя, Сєвєродонецька, Авдіївки, Краматорська, Волновахи, Ізюма.

 

Більшість маленьких пацієнтів вже або виписали, або направили до лікарень у західних областях. Деякі проходять реабілітацію у закордонних клініках.

 

12-річна Руслана і 8-річна Євгенія – дівчата-родички з Привілля Луганської області. Потрапили під раптовий ворожий обстріл з мінометів. До сховища не встигли лічені метри. Снаряд розірвався поряд з дітьми.

 

Старша дівчинка в комі. В неї серйозна травма черепа, перелом руки, осколкові поранення. У меншої Жені постраждали легені, зламані чотири ребра, травми рук та ніг.

 

Першу допомогу надали українські військові. Вони ж евакуювали родину.

 

«Все сталося дуже несподівано. Електроенергію раз на три дні давали. Тож коли з’явилося світло, я їсти приготувала. Ми пообідали та попрямували до підвалу. Діти вперед пішли, я затрималася вдома, вимикала електроприлади. Дівчатка не встигли сховатися.Снаряди прилети прямісінько у двір нашої п’ятиповерхівки», – розповіла мама 12-річної Руслани Віра.

 

Вона додала, що під час вибуху загинули на місці два її рідні племінники. Хлопці-підлітки 11 и 14 років. 70-річна мама жінки також отримала поранення. Нині вона в іншій лікарні Дніпра.

 

Дніпропетровська ОВА, департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь