A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Збільшено штраф за продаж неповнолітнім тютюнових і алкогольних виробів

Дата: 16.05.2022 13:05
Кількість переглядів: 671

Фото без описуЗ метою зосередження уваги громадськості на проблему продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім, посилення відповідальності за втягування дітей та молоді до вживання алкоголю і тютюну нагадуємо, що законодавством України заборонено продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років (стаття 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва, обігу спирту етилового, плодового і коньячного, алкогольних напоїв і тютюнових виробів»).

 

Також  визначено, що продавець алкогольних напоїв або тютюнових виробів зобов’язаний отримати у покупця, який їх купує, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку. У разі відмови покупця надати такий документ продаж такій особі забороняється.

 

Продаж неповнолітнім алкоголю є злочином, за яке повинна нестися відповідальність. З 1 січня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Відтепер до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції – накладення штрафу у розмірі 6800 гривень (у порівнянні до 2021 року – 1700 гривень) або анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

 

Повідомляємо, що адміністративна комісія при виконавчому комітеті Першотравенської міської ради за період з 01.01.2021 по 13.05.2022 розглянула та винесла рішення по 7 адміністративним правопорушенням, які були складені працівниками Першотравенського відділення поліції Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області за ч. 2 ст. 156 КУпАП Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння на суму 18 870 грн.

 

Легкий доступ до алкоголю – одна з причин, чому неповнолітні особи вживають алкогольні напої. Чим раніше людина починає вживати алкоголь, тим швидше відбувається руйнація її як особистості. Як наслідок, збільшується рівень злочинності в країні, знижується рівень здоров’я населення, працездатності, розвиваються психологічні і фізіологічні дефекти дитини й деградує суспільство в цілому.

 

Подбаємо разом про здорове майбутнє наших дітей!

 

Адміністративна комісія при виконавчому комітеті Першотравенської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь