Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Відбулось засідання виконавчого комітету

Дата: 17.05.2022 09:34
Кількість переглядів: 761

Фото без опису16 травня на засіданні виконавчого комітету були розглянуті питання про підсумки виконання бюджету Першотравенської міської територіальної громади за І квартал 2022 року; про організацію підготовки закладів освіти до початку нового 2022-2023 навчального року; про виконання фінансового плану та виробничої програми Першотравенського МЖКП за І квартал 2022 року і про підсумки роботи підприємства в опалювальний період 2021-2022 років.

За словами заступника міського голови - начальника міського фінансового управління Тетяни Макаренкової, у І кварталі спостерігається тенденція зниження фінансових надходжень до міського бюджету. У зв`язку з уведенням воєнного стану в країні були внесені зміни до низки міських цільових програм. Відповідні заходи вже профінансовані на придбання медикаментів для вторинної ланки медицини, створення міського матеріального резерву, перевезення призовників, на  поховання захисників України, зареєстрованих у Першотравенську та на виплату   матеріальної допомоги їх родинам.

Ірина Глущенко, виконуюча обов`язки начальника міського відділу освіти, поінформувала членів виконкому, що до початку нового 2022-2023 навчального року в закладах освіти заплановано провести перевірку ізоляції силових та освітлювальних проводів, димових і вентиляційних каналів, повірку манометрів, лічильників тепла, води, гідравлічні вприскування, промивку системи теплопостачання, поточний ремонт будівель (приміщень).

Директорка Першотравенського МЖКП Ірина Кривенко, доповідаючи про виконання фінансового плану і виробничої програми підприємства та про підсумки опалювального періоду 2021-2022 років, зазначила, що минулий опалювальний сезон пройшов без серйозних аварійних ситуацій. У лютому через збільшення вартості електроенергії та складових тарифу на централізоване опалення довелось його відкоригувати. Компанія ДТЕК пішла на зустріч керівництву міста і постачала вугілля за вартістю минулого року.

Адміністрація житлово-комунального підприємства занепокоєна, що через воєнний стан та виїзд частини населення з міста оплата за комунальні послуги зменшилась до 62%. До війни надходження становили понад 90%. Дефіцит коштів ставить під загрозу діяльність  підприємства і не дозволяє своєчасно розраховуватися за енергоносії та матеріали. Аби ситуація не стала критичною, всім споживачам необхідно розраховуватися за комунальні послуги. Наразі Першотравенське МЖКП спільно з управлінням праці та соціального захисту населення продовжують роботу з переселенцями щодо сплати за тверді побутові відходи і спожиту воду.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь