A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Роль волонтерської діяльності в пробації для громади

Дата: 23.05.2022 11:31
Кількість переглядів: 350

Фото без описуОдним з головних чинників, які можуть забезпечити виконання уповноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, є налагодження тісної співпраці з громадянським суспільством, спільна робота у напрямі соціалізації правопорушників.

З цією метою законодавцем передбачена можливість залучення до виконання функцій, покладених на пробацію, волонтерів пробації.  В умовах збройної агресії Російської Федерації взаємодія державних органів та громадських організацій стала ще більш актуальною. Синельниківський районний відділ № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області вже тривалий час співпрацює з громадською організацією «Нове покоління Україна», яка надає допомогу особам, які вступили у конфлікт із законом та мають залежність від наркотиків та алкоголю.

З метою покращення взаємодії та надання допомоги у вирішенні проблемних питань суб’єктів пробації 20 травня 2022 року в приміщенні Синельниківського районного відділу № 1 відбулась зустріч заступника начальника відділу Олександра Денисенка з представниками громадської організації «Нове покоління Україна».

Під час зустрічі обговорили шляхи та форми співпраці, зокрема питання допомоги,Фото без опису яку надає організація громадянам, які вимушені виїхати з території Донецької області, питання інформування відділу про прибуття осіб, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі. Запропоновано розглянути питання щодо долучення представників організації до волонтерів пробації, дані роз’яснення щодо волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією та основних положень Закону України «Про волонтерську діяльність» та особливостей, визначених Законом України «Про пробацію».

В ході розмови було з’ясовано, що в громадській організації на даний час перебуває жінка з 9-річним сином, які мають потребу в дитячих речах, в цей же день співробітниками відділу було надано допомогу сім’ї дитячим одягом.

 

Синельниківський районний відділ № 1

філії Державної установи «Центр пробації»

у Дніпропетровській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь