A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

За результатами фактичних перевірок податківцями Дніпропетровщини донараховано 83,8 млн гривень

Дата: 13.09.2022 13:43
Кількість переглядів: 210

З початку року підрозділами податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) в межах компетенції проведено 272 фактичні перевірки платників податків. За матеріалами перевірок застосовано 13,5 млн грн фінансових санкцій, які узгоджені з платниками податків.

Зміни у правовому полі щодо часткового зняття обмежень на проведення перевірок, які внесені Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (далі – Закон № 2260), дозволили відновити контрольно-перевірочну роботу підрозділів податкового аудиту за окремими напрямами та підставами.

Так, станом на 01.09.2022 підрозділами податкового аудиту ГУ ДПС в межах компетенції проведено 272 документальні (планові та позапланові) перевірки, за результатами яких донараховано 83,8 млн грн грошових зобов’язань, які узгоджені з платниками податків та підлягають погашенню.

Нагадуємо, що Законом № 2260 внесені зміни до пункту 69.2 статті 69 Податкового кодексу України.

Так, відповідно до норм Закону № 2260 передбачено, що контролюючі органи можуть проводити фактичні перевірки та документальні позапланові перевірки:

? на звернення платника податків;

? у зв?язку із початком процедури ліквідації, реорганізації або банкрутства платника;

? у зв?язку із заявленням платником податків відшкодування з бюджету ПДВ та/або задекларовано від?ємне значення ПДВ більше 100 тис. грн та, якщо отримана податкова інформація про порушення платником валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь