A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

З початку року місцеві бюджети Дніпропетровщини отримали понад 2,5 млрд грн єдиного податку

Дата: 14.09.2022 22:00
Кількість переглядів: 179

Протягом січня – серпня 2022 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло понад 2,5 млрд грн єдиного податку. У порівнянні з відповідним періодом 2021 року сума надходжень виросла на 133,4 млн гривень. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Марина Твердохлєб.

Очільниця податкової служби Дніпропетровщини зазначила, що сьогодні завдяки сумлінній праці платників та своєчасній сплаті податків місцеві бюджети отримують позитивний результат з надходжень. І показники найкраще демонструють щоденну кропітку роботу бізнесу і внесок кожного з них для наближення нашої перемоги. Дякуємо платникам податків за патріотизм!

Марина Твердохлєб нагадала, що платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, ведуть облік у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів. Облік доходів та витрат може вестися в паперовому та/або електронному вигляді, у тому числі через Електронний кабінет.

Запроваджені з 01.01.2021 зміни щодо форми обліку доходів і витрат у довільній формі (в паперовому вигляді), в електронному вигляді чи через Електронний кабінет) не скасовують обов’язку дотримуватися, зокрема платниками єдиного податку третьої групи вимог заповнювати податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця на підставі первинних документів у відповідності до норм Податкового кодексу України, які мають право вивчати та перевіряти контролюючі органи під час проведення перевірок.

Отже, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку третьої групи, яка використовує особливості оподаткування на період дії воєнного стану в Україні повинна на підставі первинних документів вести облік доходів в довільній формі в паперовому вигляді чи в електронному вигляді шляхом помісячного відображення отриманих доходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь