Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Особливості оподаткування податком на прибуток інвесторів

Дата: 26.09.2022 11:45
Кількість переглядів: 197

Відділ комунікацій з громадськістю Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування -  Павлоградський регіон) звертає увагу, що Законом України від 02 березня 2021 року № 1293-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування субєктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти із значними інвестиціями в Україні» (даліЗакон № 1293) доповнено пунктом 55 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (даліПКУ).

Вищезазначеним пунктом передбачено, що тимчасово, до 01 січня 2035 року, застосовуються особливості оподаткування прибутку підприємстваінвестора із значними інвестиціями (крім тих, що реалізують інвестиційні проєкти у сферах добування з метою подальшої переробки та/або збагачення корисних копалин), який є стороною спеціального інвестиційного договору, укладеного відповідно до Закону № 1293.

Особливості оподаткування прибутку таких платників полягають у звільненні від оподаткування податком на прибуток підприємствінвесторів із значними інвестиціями протягом пяти послідовних років. Обов’язковою умовою застосування цієї преференції є те, що стосується вона виключно оподатковуваного прибутку, який отриманий внаслідок виконання спеціального інвестиційного договору.

Для платників, визначених пунктом 55 підрозділу 4 розділу ХХ ПКУ, податковими (звітними) періодами є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком. Платники, визначені цим пунктом, не можуть застосовувати виключно річний податковий (звітний) період.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь