A A A K K K
для людей із порушенням зору
Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Міська рада розглянула стан законності в Першотравенську за перше півріччя та затвердила міські програми

Дата: 27.09.2022 16:48
Кількість переглядів: 531

26 вересня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулася сесія міської ради VІІІ скликання. У порядку денному депутати розглянули 19 нагальних питань.

Заступник керівника Першотравенської окружної прокуратури Максим Білов поінформував про стан законності на території міста  Першотравенська та Миколаївської сільської ради за 6 місяців 2022 року.

Зокрема, він зазначив, що за звітний період відділом поліції № 3 Синельниківського РУП ГУНП в Дніпропетровської області обліковано 92 кримінальні правопорушення проти 229 за аналогічний період минулого року.

За ступенем тяжкості облікованих кримінальних правопорушень відбулося зменшення в 2,5 раза кількості тяжких злочинів (із 134 до 54). Жодного особливо тяжкого злочину не зареєстровано, тоді як за аналогічний період минулого року – 1 злочин.

За 6 місяців 2022 року у злочинах проти власності їх питома вага від загальної кількості становить 33% (30 злочинів проти 117 за 6 місяців 2021 року).  Основну масу становлять крадіжки – 63,3 %. Їх кількість зменшилася в 4,5 раза з 87 до 19. Також зменшилось вчинення шахрайств у 2,5 раза, з 28 до 11 у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

За цей період на території громад умисні вбивства не вчинялися (за аналогічний період минулого року вчинено 1 умисне вбивство). Загалом кількість злочинів, вчинених проти життя та здоров’я особи, зменшилась у 3 рази в порівнянні з минулим роком (з 75 до 25). Разом з цим спостерігається зменшення кількості тяжких тілесних ушкоджень у 4 рази (в 2022 році - 1 злочин, протягом аналогічного періоду 2021 року - 4 злочини).

За 6 місяців 2022 року збільшилась кількість злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (з 2 до 7 злочинів).

Зменшилась кількість злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Так, за вищевказаний період зареєстровано 7 злочинів у вказаній сфері (за аналогічний період минулого року – 18).

Загалом упродовж 6 місяців 2022 року рівень розкриття злочинів становить  57,4%,  при середньообласному – 44,7 %.

Доповідач також зазначив, що протягом 6 місяців 2022 року мало місце зменшення загальної кількості тяжких злочинів. За цей період судом задоволено 10 позовів Першотравенської окружної прокуратури на загальну суму 10 млн 058 тис. грн. Також протягом поточного року Першотравенською окружною прокуратурою забезпечено реальне виконання рішень судів на загальну суму 35 млн 772 тис. грн, повернуто з незаконного володіння в розпорядження держави земельні ділянки загальною площею 236 га.

На цьому засіданні депутати заслухали звіти про виконання фінансових планів за І півріччя 2022 року КНП «Першотравенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», КНП «Першотравенська міська лікарня» Першотравенської міської ради», КП «ТЕРРА-НОВА» та Першотравенського МЖКП.

Також міська рада затвердила низку міських програм. Зокрема, Програму підтримки бізнесу, розташованого на території Першотравенської міської територіальної громади, на 2022-2024 роки, призначену максимально залучити підприємців та реєстрацію нових підприємств на території міста; Програму капітального ремонту та реконструкції житлових і нежитлових приміщень комунальної власності у багатоквартирних житлових будинках, гуртожитках, житлових будинках об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2022-2025 роки «Затишна оселя», метою якої є виконання робіт з ремонту і реконструкції комунального житла, гуртожитків, відновлення квартир комунальної власності, які були визнані відумерлою спадщиною, квартир, придбаних для дітей-сиріт та житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, депутати прийняли рішення про перейменування комунальних дошкільних навчальних закладів Першотравенської міської ради на комунальні заклади дошкільної освіти та затвердили Порядок списання майна (способом ліквідації, безоплатної передачі, відчуження), яке належить до комунальної власності Першотравенської міської територіальної громади і Порядок переведення житлових приміщень (квартир) у нежитлові із житлового фонду міста Першотравенська.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь