Першотравенська міська рада
Дніпропетровська область

Щодо легалізації заробітної плати

Дата: 06.10.2022 16:37
Кількість переглядів: 186

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (території обслуговування – Павлоградський регіон) нагадує, що громадянам необхідно вимагати від своїх роботодавців здійснювати виплату заробітної плати відповідно до законодавства, тобто не погоджуватись на виплату заробітної плати в «конвертах». Адже неофіційне працевлаштування позбавляє працівника соціального захисту, оскільки розмір майбутньої пенсії та інших соціальних виплат залежить від страхового стажу та заробітної плати.

За допомогою електронних сервісів Державної податкової служби України, а саме Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua), кожен працюючий громадянин має можливість перевірити чи не відрізняється реальна заробітна плата від тієї, що відображена у довідці про отримані доходи.

Підприємства, установи, організації та фізичні особи-підприємці також повинні поставитися відповідально до цього питання, не порушувати закон, оформляти належним чином трудові відносини зі своїми працівниками. Варто не забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків є грубим порушенням Законів України та передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність.

Отже, оформлення на роботу має бути офіційним, а виплата заробітної плати - прозора і відкрита.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь